כניסה
הרשמה לניוזלטר

ההחלטה התומכת בישראל עברה פה אחד. ההחלטה הגיעה על רקע דבריה של יו"ר הוועדה הפרוגרסיבית בקונגרס שכינתה את ישראל "מדינה גזענית"

אורן שלום | 28 ביולי 2023 | חדשות | 1 דק׳

לאחר שאושרה ההחלטה בבית הנבחרים, כעת העביר גם הסנאט את החלטה המצהירה כי "מדינת ישראל אינה מדינה גזענית או מדינת אפרטהייד"

לאחר שכתבנו בשבוע שעבר על החלטת בית הנבחרים האמריקני להצהיר כי הקונגרס עומד לצד ישראל ומגנה את האנטישמיות, כעת גם הסנאט אישר את ההחלטה. בהצבעה בסנאט שנערכה ב-25 ביולי עברה ההחלטה פה אחד.

בהחלטה נכתב כי הקונגרס מאמין ש"מדינת ישראל איננה מדינת גזענית או אפרטהייד [...] הקונגרס דוחה כל צורות של אנטישמיות ושנאת זרים", וכי "ארה"ב תמיד תהיה שותפה ותומכת איתנה של ישראל”.

החלטת בית הנבחרים הגיעה על רקע דבריה של יו"ר הוועדה הפרוגרסיבית של הקונגרס, פרמילה ג'איאפאל (המפלגה הדמוקרטית), שב-16 ביולי כינתה את ישראל "מדינה גזענית". ג'איאפאל אמרה את הדברים למפגינים פרו-פלסטיניים בוועידה שנתית של ארגון פרוגרסיבי (Netroots Nation).

בניין הקפיטול בוושינגטון | צילום: Madalina Vasiliu/The Epoch Times

בניין הקפיטול בוושינגטון | צילום: Madalina Vasiliu/The Epoch Times

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי ויו"ר הרש"פ מחמוד עבאס בוועידת הליגה הערבית
דיווח: הרש"פ מסרבת לכל נוסחה ש"תחזיר את חמאס לשלוט ברצועת עזה"

קרן זריהן

מועמדי הקבינט של טראמפ
מועמדי הקבינט של טראמפ יעמדו בימים הקרובים למבחן בסנאט

צוות מגזין אפוק

ראש הממשלה בנימין נתניהו בישיבת ממשלה
גורמים ישראלים: חלה התקדמות במשא ומתן על עסקת החטופים, ממתינים לתשובת חמאס

יוני בן מנחם

יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, 16 באוגוסט 2022
פת"ח: לא נאפשר לחמאס, שהקריב את העם הפלסטיני לטובת איראן, לשחזר את הרפתקאותיו בגדה המערבית

דורון פסקין

תרשים מתוך הסקר של חברת Patriot Polling
סקר ראשון מסוגו רומז כי תושבי גרינלנד מעוניינים להצטרף לארה"ב

צוות מגזין אפוק

צילום מתוך התרגיל שפורסם באתר תסנים ניוז
איראן ערכה תרגיל נרחב להגנה אווירית סביב מתקני הגרעין

צוות מגזין אפוק

שתפו: