ארה"ב מגיעה לסין, סין מגיעה לאירופה, והודו מגיעה לארה"ב
צוות מגזין אפוק | 18 ביוני 2023 | חדשות | 1 דק׳
שבוע של פגישות: בלינקן מבקר בבייג'ינג, בעוד ראש ממשלת סין מגיע לגרמניה. זו מפת האינטרסים
1. מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, מתחיל היום ביקור בבייג'ינג במהלכו ייפגש עם שר החוץ הסיני צ'ין גנג, ואולי עם מנהיג סין שי ג'ין-פינג. בפברואר השנה ביטל בלינקן את ביקורו בסין עקב פרשת בלון הריגול הסיני מעל שמי ארה"ב. עקב כך נסגרו חלקית ערוצי תקשורת צבאיים בין בייג'ינג לוושינגטון (בייג'ינג סגרה אותם).
בוושינגטון חוששים שסגירת ערוצי התקשורת מעלה את הסבירות לקונפליקט צבאי בין המדינות, כפי שקרה בתחילת יוני כאשר ספינת מלחמה של הצבא הסיני התקרבה במכוון, באופן מאיים, למשחתת אמריקנית ששטה במיצר טייוואן. לכן מטרתו של בלינקן תהיה לפתוח את ערוצי התקשורת האלה.
תוצאה נוספת לביקור עשויה להיות סלילת דרך לפגישות נוספות בין פוליטיקאים אמריקנים לסינים בחודשים הקרובים, כולל פגישה בין ביידן לשי. עם זאת, הסיכוי לפריצת דרך כלשהי בין המדינות נמוך, כיוון שארה"ב וסין מסוכסכות קשות במגוון נושאים: מסחר; מאמצי ארה"ב לעצור את תעשיית המוליכים למחצה של סין; הפרות זכויות האדם של המק"ס; התוקפנות הצבאית של המשטר הסיני בים סין הדרומי; החדרת אופיואידים סינתטיים לארה"ב, ועוד.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
![ראש ממשלת סין לי-צ'יאנג ומזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן | צילום: CARLOS BARRIA/POOL/AFP, Lintao Zhang / Getty Images](https://storage.epoch.org.il/epoch/wp-content/uploads/2023/06/תמונה-משותפת-לי-ציאנג-ובלינקן.jpg)
ראש ממשלת סין לי-צ'יאנג ומזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן | צילום: CARLOS BARRIA/POOL/AFP, Lintao Zhang / Getty Images