אם המחקר נכון, הממתיק שהיווה עבור רבים תחליף ראוי לסוכר – עשוי להיתפס באור אחר לחלוטין
חוקרים מזהירים שסוכרלוז – החומר הממתיק שבבסיס הסוכרזית – מסב נזקים למולקולות ה-DNA ושובר אותן
הממתיק המלאכותי סוכרלוז מתוק פי 600-500 מסוכר רגיל וניתן למצוא אותו בבסיסם של מגוון תחליפי סוכר כמו "סוכרזית", "סוכרא-דייט" ו"סוכרלוז", כך שהוא משולב כיום במגוון משקאות ממותקים, מאפים, מסטיקים ועוד.
במהלך שנות ה-90 התחליף אושר לשימוש באירופה, צפון אמריקה, אסיה וגם בישראל לאחר שמחקרים הראו שהחומר אינו מתעכל או מצטבר במערכת העיכול או בגוף, וגם אינו גורם נזקים בריאותיים (למרות זאת, במחקר מ-2018 הראה צוות חוקרים מצפון קרולינה באמצעות ניסויים על עכברים שהסוכרלוז דווקא כן מתעכל ומצטבר בתאי שומן).
כעת פרסם צוות חוקרים אמריקני בהובלת חוקרים מאוניברסיטת צפון קרוליינה מחקר (שעבר ביקורת עמיתים) המראה כי בעקבות תהליכים מטאבוליים מופק מהסוכרלוז החומר sucralose-6-acetate, חומר הפוגע בדופן המעיים, כך שנפגעת יכולתם של המעיים לחסום את כניסתם של חומרים רעילים או מזיקים למחזור הדם. כמו כן התברר שה-sucralose-6-acetate גם מסב נזקים למולקולות ה-DNA ושובר אותן במקומות אקראיים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו