כניסה
הרשמה לניוזלטר

בשבת הכריז המנהל הכללי של ארגון הבריאות העולמי, תאודרוס אדהנום גברה-יסוס, על מצב חירום בריאותי גלובלי…

צוות אפוק | 25 ביולי 2022 | חדשות | 1 דק׳

ארגון הבריאות העולמי: כל מי שמקבל חיסון נגד אבעבועות הקוף הוא חלק מ"ניסוי קליני" לאיסוף נתונים שמטרתו לבדוק האם החיסון יעיל

בשבת הכריז המנהל הכללי של ארגון הבריאות העולמי, תאודרוס אדהנום גברה-יסוס, על מצב חירום בריאותי גלובלי בעקבות התפשטות "אבעבועות הקוף". מדובר ברמת ההתראה הגבוהה ביותר של הארגון, שהוכרזה בפעם האחרונה בתחילת 2020 כאשר התפרצה מגפת הקורונה.

באותו יום אמר טים נו-ין (Nguyen), ראש הסוכנות למוכנות נגד סיכונים מזהמים בארגון הבריאות העולמי, כי יעילות החיסון נגד אבעבועות הקוף אינה ידועה מכיוון שהחיסון לא נוסה בהיקפים גדולים קודם לכן. "הייתי רוצה להדגיש דבר אחד שחשוב מאוד לארגון הבריאות העולמי. יש לנו אי ודאות סביב היעילות של החיסונים האלו מכיוון שהם לא שימשו בהקשר זה ובהיקף זה לפני כן", אמר נו-ין, שהוסיף: "כאשר חיסונים אלה מפותחים, הם נמסרים בהקשר של מחקרים קליניים ניסויים ואיסוף צפוי של נתונים אלה, כדי להגביר את הבנתנו לגבי יעילות החיסונים האלה".

השנה היו עד כה יותר מ-16,000 מקרים של אבעבועות הקוף ביותר מ-75 מדינות, ורק חמש מקרי מוות באפריקה. המחלה הנגיפית התפשטה בעיקר אצל גברים הומוסקסואלים. בישראל אובחנו כ-100 בני אדם שחלו באבעבועות הקוף, ונחתם הסכם לרכש 10,000 חיסונים שיגיעו במהלך השבועות הקרובים.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחבלים רצים אל עבר מעבר ארז, 7 באוקטובר 2023
דוח חדש: חמאס השתמש באלימות מינית כחלק מדפוס פעולה מכוון ב-7 באוקטובר ובשבי

דורון פסקין

ראש ממשלת פקיסטן, שהבז שריף, 13 בנובמבר 2024
פקיסטן מכחישה דיווח כי אפשרה לאיראן להעביר מטוסים לשטחה במטרה להגן עליהם מאיום אמריקני

דורון פסקין

שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, 25 במרץ 2025
האקבי: "ישראל שלחה סוללות כיפת ברזל לאיחוד האמירויות"

דורון פסקין

האי בוביאן שבכווית, 15 באוגוסט 2011
משרד החוץ של כווית הודיע כי סוכלה חדירה של כוח איראני חמוש לשטח המדינה

דורון פסקין

ראש עיריית ארקדיה שבקליפורניה, איילין וונג, 21 באוקטובר 2023
ראש עירייה בקליפורניה הסכימה להודות כי פעלה כסוכנת של ממשלת סין

אורן שלום

דובר הוועדה לביטחון לאומי ומדיניות החוץ של איראן, אבראהים רזאי
דובר הוועדה לביטחון לאומי של איראן: "אחת האופציות במקרה של התקפה נוספת נגדנו יכולה להיות העשרת אורניום ל-90%"

דורון פסקין

שתפו: