ההשתלטות על המתחם האסטרטגי מעניקה לצה"ל אחיזה בנקודת מפתח אסטרטגית בדרום לבנון, ומרחיבה את העומק ההגנתי של ישראל. גורמי ביטחון מסרו כי ישראל ערוכה לאפשרות שהפעילות תוביל להסלמה ולעימות מוגבל של כמה ימי קרב, אם כי הסבירות לכך מוגדרת בשלב זה כ"לא גבוהה"
יוני בן מנחם | 4 בספטמבר 2026 | גיאו-פוליטיקה | 4 דק׳
כיבוש רכס עלי טהאר בלבנון – מכה אסטרטגית ומוראלית לחיזבאללה | פרשנות
דובר צה"ל הודיע אמש כי צה"ל סיים לטהר את התשתיות התת-קרקעיות של חיזבאללה ברכס עלי טאהר ופועל לנטרולן.
לדבריו, כוחות אוגדה 36 פעלו בתקופה האחרונה לטיהור שני התוואים התת-קרקעיים במרחב רכס עלי טאהר שבמרחב הביטחוני. הכוחות השיגו שליטה מבצעית במרחב הרכס מעל ומתחת לקרקע וטיהרו את השטח ממחבלים, כאשר חלק חוסלו וחלק נמלטו מהמרחב.
"הפעילות לנטרול התשתיות התת-קרקעיות שטוהרו ממחבלים עודנה נמשכת. לאחר סיום הפעילות, צה"ל ייערך בהגנה מחודשת בהתאם להערכת המצב", נמסר בהודעה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
כוחות צה"ל בלבנון, 2 באוגוסט 2026 | צילום: Ammar Ammar / AFP via Getty Images