לקראת המועד שקבעה בגדד לריכוז הנשק בידי המדינה, המיליציות הפרו-איראניות מסרבות לוותר על כוחן בקלות ומציבות שורה של תנאים. מאחורי הוויכוח על פירוק הנשק, מסתתר מאבק על הריבונות העיראקית
יוני בן מנחם | 1 בספטמבר 2026 | גיאו-פוליטיקה | 4 דק׳
המבחן של בגדד: האם המדינה תצליח להשתלט על הנשק | פרשנות
לקראת ה-30 בספטמבר, המועד שקבעה ממשלת בגדד לסיום החזקת הנשק בידי המיליציות הפרו-איראניות, הולכת ומחריפה המחלוקת בין הממשלה העיראקית לבין המיליציות החמושות המסרבות לוותר על נשקן.
היועץ לביטחון לאומי של עיראק, קאסם אל-אערג'י, אמר ב-29 באוגוסט בריאיון לרשת אל-ג'זירה כי הדיאלוג עם המיליציות נמשך וכי הממשלה נחושה לסיים את הסוגיות הגורמות נזק לעיראק ולמדינות השכנות.
לדבריו, חלק מהמיליציות מחויבות כיום שלא לבצע פעולות נגד מדינות שכנות או בתוך שטח עיראק, והוא הביע תקווה כי לאחר נסיגת כוחות הקואליציה הבין-לאומית מעיראק ב-30 בספטמבר ניתן יהיה לקיים דיאלוג רציני יותר על ריכוז הנשק בידי המדינה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
כוחות המילצייה הפרו-איראנית "אל-חשד א-שעבי" בעיראק, 22 בינואר 2026 | צילום: Zaid AL-OBEIDI / AFP via Getty Images