ישראל פועלת לערער את יציבות המשטר האיראני והדרג המדיני לא פוסל את אפשרות חיסולו של המנהיג העליון ושל בנו. עם זאת, גורמים בכירים בישראל מעריכים כי רק חיסול "הליבה האידיאולוגית" השולטת באיראן – כוהני הדת השיעים – יביא לקריסת המשטר
יוני בן מנחם | 21 ביוני 2025 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳
לא רק חיסול ח'מינאי – קריסת המשטר עוברת בפירוק השלטון הדתי באיראן | פרשנות
העימות בין ישראל לאיראן עולה מדרגה, והאיומים הישראליים אינם מותירים מקום לספק: עלי ח'מינאי, המנהיג העליון של איראן, הפך יעד לגיטימי לחיסול מבחינתה של ישראל ביחד עם בנו מוג'תבא הנחשב ליורשו.
אף שבמשך שנים נמנעו ישראל וארה"ב מאיומים ישירים כלפי הדרג העליון בטהראן, בשבוע האחרון חל שינוי דרמטי: בכירים ישראלים הצהירו בפומבי כי חיסול ח'מינאי איננו תרחיש דמיוני. בכך, הם מאותתים על שינוי מהותי בחוקי המשחק של המלחמה המתנהלת בפועל בין שתי המדינות.
ישראל חיסלה מאז תחילת המלחמה נגד איראן את צמרת "משמרות המהפכה" וצמרת הצבא האיראני וייתכן כי כעת היא מתכננת לחסל את המנהיג העליון עלי ח'מינאי ואת בנו.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

המנהיג העליון של איראן, עלי ח'מינאי, במפגש עם אנשי חיל המודיעין האיראני | צילום: אתר /khamenei.ir