כניסה
הרשמה לניוזלטר

מעצרו של אימאמאולו גורר התרסקות בבורסה, פיחות בלירה והתלקחות ברחובות – האם המשטר יעמוד בלחץ?

יוני בן מנחם | 23 במרץ 2025 | גיאו-פוליטיקה | 5 דק׳

מהמעצר אל המשבר: טלטלה פוליטית וכלכלית בטורקיה | פרשנות

החלטתו המפתיעה של נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, לעצור את אקרם אימאמאולו, ראש עיריית איסטנבול, שלושה ימים בלבד לפני שהאופוזיציה תכננה להכריז עליו כמועמדה לבחירות לנשיאות, מעוררת תסיסה רבה במדינה. מעצרו של אימאמאולו הוביל להתפרצות הפגנות ענק באיסטנבול, בירת הכלכלה של טורקיה, ובאנקרה, בירתה הפוליטית, וכן בערים נוספות.

אימאמאולו נחשב ליריבו המר של ארדואן. הרשויות הטורקיות עצרו אותו לפני כמה ימים ביחד עם כ-100 אנשים נוספים, חלקם עיתונאים וחלקם אנשי עסקים, בעקבות חשדות של שחיתות. מעצרו של אימאמאולו נערך כחלק ממבצע נרחב שמנהלת המפלגה השלטת, "הצדק והפיתוח", אשר כלל מעצרים של דמויות אופוזיציה בולטות ברחבי טורקיה בחודשים האחרונים.

על פי דיווחים בתקשורת הטורקית, אימאמאולו העביר שלוש הודעות מתוך בית הכלא: הראשונה הייתה לארדואן, שבה האשים אותו ב"גניבת חלומותיהם של שלושה דורות ופגיעה בעתיד הילדים של ימינו", וטען כי "כל מי שהיה מעורב בכך נגוע בשחיתות". השנייה הופנתה לציבור תומכי מפלגת השלטון, "הצדק והפיתוח", שבה קרא להם להשמיע את קולם, כי "הסוגיה חורגת מהשתייכות פוליטית ונוגעת לכל משפחה". ההודעה השלישית הייתה למערכת המשפט, שבה קרא לשופטים "לא לשתוק, ולהתקומם נגד השלטון כדי לשרת את העם".

עימותים בין מפגינים לשוטרים ברחובות איסטנבול, 22 במרץ 2025

עימותים בין מפגינים לשוטרים ברחובות איסטנבול, 22 במרץ 2025 | צילום: ADEM ALTAN/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בין לחץ אמריקני להתשה איראנית: הקרב על תנאי ההסכם | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל בדרום לבנון, 28 במרץ 2026
הזירה הלבנונית בהמתנה לתוצאות המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

תיעוד מהיתקלות עם פיראטים בסמוך לחופי סומליה
איום הפיראטים הסומלים מתעורר מחדש | פרשנות

דורון פסקין

תומכי חיזבאללה במהלך הפגנה בביירות, 11 באפריל 2026 | צילום: Manon Roca / Middle East Images / AFP via Getty Images
בין משבר פנימי ללחץ מבחוץ – חיזבאללה בצומת הכרעה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, וסגן נשיא ארה״ב, ג'יי די ואנס, 23 באפריל 2026
האם איראן וארה"ב בדרך להסכם? | פרשנות

יוני בן מנחם

מה רוצה טורקיה? | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

שתפו: