כניסה
הרשמה לניוזלטר

מעצרו של אימאמאולו גורר התרסקות בבורסה, פיחות בלירה והתלקחות ברחובות – האם המשטר יעמוד בלחץ?

יוני בן מנחם | 23 במרץ 2025 | גיאו-פוליטיקה | 5 דק׳

מהמעצר אל המשבר: טלטלה פוליטית וכלכלית בטורקיה | פרשנות

החלטתו המפתיעה של נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, לעצור את אקרם אימאמאולו, ראש עיריית איסטנבול, שלושה ימים בלבד לפני שהאופוזיציה תכננה להכריז עליו כמועמדה לבחירות לנשיאות, מעוררת תסיסה רבה במדינה. מעצרו של אימאמאולו הוביל להתפרצות הפגנות ענק באיסטנבול, בירת הכלכלה של טורקיה, ובאנקרה, בירתה הפוליטית, וכן בערים נוספות.

אימאמאולו נחשב ליריבו המר של ארדואן. הרשויות הטורקיות עצרו אותו לפני כמה ימים ביחד עם כ-100 אנשים נוספים, חלקם עיתונאים וחלקם אנשי עסקים, בעקבות חשדות של שחיתות. מעצרו של אימאמאולו נערך כחלק ממבצע נרחב שמנהלת המפלגה השלטת, "הצדק והפיתוח", אשר כלל מעצרים של דמויות אופוזיציה בולטות ברחבי טורקיה בחודשים האחרונים.

על פי דיווחים בתקשורת הטורקית, אימאמאולו העביר שלוש הודעות מתוך בית הכלא: הראשונה הייתה לארדואן, שבה האשים אותו ב"גניבת חלומותיהם של שלושה דורות ופגיעה בעתיד הילדים של ימינו", וטען כי "כל מי שהיה מעורב בכך נגוע בשחיתות". השנייה הופנתה לציבור תומכי מפלגת השלטון, "הצדק והפיתוח", שבה קרא להם להשמיע את קולם, כי "הסוגיה חורגת מהשתייכות פוליטית ונוגעת לכל משפחה". ההודעה השלישית הייתה למערכת המשפט, שבה קרא לשופטים "לא לשתוק, ולהתקומם נגד השלטון כדי לשרת את העם".

עימותים בין מפגינים לשוטרים ברחובות איסטנבול, 22 במרץ 2025

עימותים בין מפגינים לשוטרים ברחובות איסטנבול, 22 במרץ 2025 | צילום: ADEM ALTAN/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות צה״ל פרוסים לאורך הגבול עם לבנון, 1 באוקטובר 2024
חיזבאללה מתחמק מהדרישה להתפרק מנשק; גורמים בירושלים: לישראל אסור להרפות מהלחץ | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, 10 באפריל 2025
לקראת המשך השיחות בין ארה"ב לאיראן – הקלפים של איראן והעמדה האמריקנית | פרשנות

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם, 22 בספטמבר 2024
האם פירוק חיזבאללה מנשקו הוא מהלך בר ביצוע? | פרשנות

יוני בן מנחם

יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, 14 ביוני 2023
עבאס צפוי למנות לעצמו סגן – אש"ף ידון באישור המהלך | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, המנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי
בישראל מקווים: טראמפ יעמוד בדד ליין שהציב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: