כניסה
הרשמה לניוזלטר

ארה"ב תקפה הלילה פעם נוספת מטרות של החות'ים בתימן. על פי פיקוד המרכז האמריקני, התקיפות האמריקניות עד כה כוונו לעבר מספר אתרים צבאיים של החות'ים. למרות התקיפות המאסיביות, קריסת החות'ים אינה נראית קרובה.

יוני בן מנחם | 19 במרץ 2025 | גיאו-פוליטיקה | 4 דק׳

האם טראמפ יצליח לרסן את החות'ים בתימן? | פרשנות

כלי תקשורת בתימן דיווחו כי במהלך הלילה היו לפחות עשר תקיפות אוויריות אמריקניות ברחבי המדינה על מטרות של החות'ים. תקיפות אלה מגיעות לאחר התקיפות הקודמות של ארה"ב ב-15 במרץ. נראה כי ממשל טראמפ ממשיך בהתקפות באופן רציף, והוא נחוש להשיג הצלחה.

ההסלמה החדשה באזור הים האדום החלה לאחר שהחות'ים השמיעו איומים כלפי אוניות מסחריות וצבאיות שנעו בנתיבי השיט הבין-לאומיים בים האדום ובבאב אלמנדב, ואף איימו לתקוף מחדש ספינות ישראליות אם ישראל תמשיך במניעת הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה. נראה כי האיומים האלה היו מספיקים כדי להניע את נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, להחליט על פעולה מרתיעה נגדם באמצעות תקיפות אוויריות ממוקדות.

פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (סנטקום) מדווח על הצלחה בהשמדת מטרות אסטרטגיות של החות'ים במהלך שתי התקיפות. נראה כי התקיפות האלו עשויות להיות רק ההתחלה של מאמץ אמריקני מתמשך להחלשת החות'ים וצמצום השפעתם.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, 4 במרץ 2025

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, 4 במרץ 2025 | צילום: Win McNamee/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, 10 באפריל 2025
לקראת המשך השיחות בין ארה"ב לאיראן – הקלפים של איראן והעמדה האמריקנית | פרשנות

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם, 22 בספטמבר 2024
האם פירוק חיזבאללה מנשקו הוא מהלך בר ביצוע? | פרשנות

יוני בן מנחם

יו"ר הרש"פ מחמוד עבאס, 14 ביוני 2023
עבאס צפוי למנות לעצמו סגן – אש"ף ידון באישור המהלך | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, המנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי
בישראל מקווים: טראמפ יעמוד בדד ליין שהציב לאיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ, 4 בספטמבר 2024
האם ארה"ב תצליח להביא לפירוק מוחלט של הגרעין האיראני? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי
הקרב על הגרעין – איראן וארה"ב יפתחו בשיחות בעומאן | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: