כניסה
הרשמה לניוזלטר

שנים של פעילות חשאית באתרים צבאיים, ניסויים מתקדמים וטכנולוגיות נפץ: המודיעין הישראלי מנסה לפענח עד כמה קרובה איראן לנשק גרעיני ואילו צעדים נדרשים לבלימתה

המרדף אחרי הפצצה – האם איראן האיצה בחשאי את תוכנית הגרעין?

"שאלת מיליון הדולר שמעסיקה היום את המודיעין הישראלי היא אם 'קבוצת הנשק' – הגוף האחראי על פיתוח מנגנון הפיצוץ הגרעיני בתוכנית הגרעין האיראנית – שבה לפעילות", אומר לנו בכיר לשעבר במוסד, שהיה מעורב בהבאת "ארכיון הגרעין האיראני" לישראל. "למעשה אין זה מספיק לדעת אם הקבוצה חזרה לפעול, אלא חיוני להבין גם את אופן ואזור פעילותה: האם הפעילות מתבצעת בסיוע זר, האם באותם אתרים מוכרים באיראן או במקומות חדשים שנותרים מחוץ לטווח הראייה שלנו".

לפני שנצלול למידע הקיים כיום על פעילות הגרעין האיראנית, להשערות ולחלופות הפעולה העומדות בפני ישראל לסיכול או לשיבוש הפרויקט, חשוב קודם להבין על מה בדיוק מדברים כאשר מזכירים את "ההתחמשות הגרעינית של איראן".

הפרשה הזו התחילה ב-2002 כאשר הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) החלה לחשוד שאיראן עוסקת בחשאי בפעילויות גרעיניות לצרכים צבאיים, ודרשה לתת לה גישה לאתרים החשודים, לאנשי המפתח ולמסמכים הרלוונטיים.

אילוסטרציה: מגזין אפוק Behrouz Mehri/AFP via Getty Images Iranian Leader's Press Office/Getty Images Stringer/AFP via Getty Images

שתפו: