כניסה
הרשמה לניוזלטר

תא"ל במיל' אמיר אביבי, לשעבר סגן מפקד אוגדת עזה ומייסד תנועת "הביטחוניסטים", מסביר על פינוי האוכלוסייה מרפיח ומה על צה"ל לעשות

אורן שלום | 1 באפריל 2024 | גיאו-פוליטיקה | 5 דק׳

איך ישראל תפנה את האוכלוסייה מרפיח? "פינינו כבר מיליון אזרחים מצפון הרצועה והורדנו את כולם דרומה למרחק של 40 ק"מ. עכשיו אנו צריכים להזיז אותם רק 3-4 ק"מ"

תת אלוף (מיל') אמיר אביבי הוא מייסד יו"ר תנועת "הביטחוניסטים". בעברו שירת במגוון תפקידים בכירים בצה"ל, ביניהם סגן מבקר מערכת הביטחון, ראש לשכת הרמטכ"ל, סגן מפקד אוגדת עזה, מפקד חטיבת שגיא, מפקד גדוד 605 ומפקד בית הספר להנדסה קרבית.

"מה שהציבור רואה כרגע, זה שצה"ל השתלט על כל צפון הרצועה, וכמעט שלא היו שם בכירים או חטופים", אומר אביבי. "נכנסו לחאן יונס, אמרו שזו עיר הבירה של חמאס וכולם שם – וכלום. פועלים במחנות המרכז, כלום. בסוף הם כולם נסוגו לרפיח, כי כל פעם שצה"ל נכנס למקום מסוים, הם נסוגו למקום הבא. ומה לעשות, ברפיח זה נגמר, זה פיזיקה.

"אחרי רפיח יש את הקיר עם מצרים. זה לא אומר שלא יכול להיות שאיזה בכיר יצליח לברוח למצרים, אבל בגדול המצרים מנסים די לעשות בונקר שם. וכשצה"ל ייכנס לרפיח, שם החמאס יוכרע. גם החטופים וגם ההנהגה נמצאים שם. לכן, הכניסה הזאת היא שתשנה את הכול. שום דבר לא יהיה דומה למה שהיה עד עכשיו".

עזתים עוזבים את ביתם לכיוון דרום רצועת עזה, 13 באוקטובר 2023 | צילום: MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images

עזתים עוזבים את ביתם לכיוון דרום רצועת עזה, 13 באוקטובר 2023 | צילום: MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן, ונשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, 23 בנובמבר 2025
מה מסתתר מאחורי ניסיונות התיווך של טורקיה במזרח התיכון? | פרשנות

יוני בן מנחם

השיחות בעומאן: מאמץ למנוע הסלמה או ניסיון איראני למשוך זמן? 

יוני בן מנחם

שער עיתון המציג את מדורו האזוק תחת הכותרת "הוא נפל". 4 בינואר 2026
הראש הוסר, המנגנון נשאר: לאן צועדת ונצואלה? | פרשנות

איל לוינטר

אזור התרגיל הימי הסיני
אחרי מדורו: האם סין תנסה לערוף את הנהגת טייוואן? | פרשנות

איל לוינטר

המבנה הגלילי במתקן "טליקאן 2"
 מה איראן בונה מתחת לאדמה | פרשנות

איל לוינטר

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, במהלך ביקורו של א-שרע בקרמלין, 15 באוקטובר 2025
מדוע דמשק בוחרת להעמיק את הקשרים עם רוסיה? | פרשנות

דורון פסקין

שתפו: