כניסה
הרשמה לניוזלטר

גורמים בלבנון טוענים כי המוסד הישראלי והמודיעין האמריקני עוקבים זמן רב אחרי פעילות הארגון

יוני בן מנחם | 28 במרץ 2024 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

פרשנות: ישראל פועלת נגד ארגון אלג'מאעה אלאסלאמיה בלבנון

גורמים בלבנון טוענים כי ישראל וארה"ב פועלות בלבנון נגד ארגון אלג'מאעה אלאסלאמיה, שמקורב לחמאס ולחיזבאללה. צה"ל אישר כי תקף שלשום מבנה צבאי בדרום לבנון וחיסל שבעה מחבלים בעיירה אלהבארייה, שהשתייכו לארגון. להערכת גורמים בצה"ל, חוליית המחבלים הזו הייתה בדרכה לביצוע פיגוע ירי בהר דוב בשליחות חיזבאללה.

בסאם חמוד, גורם פוליטי של הקבוצה האסלאמית בדרום לבנון, גינה את התקיפה וכינה אותה "חציית קווים אדומים". חיזבאללה איים אף הוא כי "התוקפנות לא תעבור בשתיקה", והביע תנחומים למשפחות ההרוגים. "חיזבאללה מגנה בחריפות את התוקפנות החוטאת והפשע הנתעב שביצעו כוחות הכיבוש הציוניים נגד החולים והצוות הרפואי במרכז ההסתדרות הרפואית האסלאמית בעיירה אל-הבאריה שבדרום, שהובילה למות קדושים ולפציעתם של מספר אזרחים לבנונים", נכתב בהודעת חיזבאללה. בתגובה על חיסול החולייה שיגר חיזבאללה כ-30 רקטות לעבר ישראל.

אלג'מאעה אלאסלאמיה הוא ארגון פלסטיני קטן שפועל בגזרה המזרחית בדרום לבנון. זהו ארגון סלפי קיצוני שמזוהה עם תנועת "האחים המוסלמים". לטענת הגורמים בלבנון, המודיעין הישראלי והמודיעין האמריקני מנסים לחדור לתוך הזרוע הצבאית של ארגון אלג'מאעה אלאסלאמייה, שנקראת "כוחות אלפג'ר", ויש לה קשרים לחמאס ולחיזבאללה. המטרה היא להגיע לבכירים בחמאס ובחיזבאללה דרך "כוחות אלפג'ר".

עשן עולה מאזור תקיפה ישראלית בדרום לבנון, 3 בדצמבר 2023 | צילום: STR/AFP via Getty Images

עשן עולה מאזור תקיפה ישראלית בדרום לבנון, 3 בדצמבר 2023 | צילום: STR/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ספינות במצר באב אל-מנדב, 25 ביולי 2026
הקרבות בתימן: בישראל עוקבים בדריכות אחר התקדמות החות'ים לעבר אזור מצר באב אל-מנדב | פרשנות

יוני בן מנחם

רצועת עזה, 11 באוקטובר 2025
חמאס מושך זמן; הפסקת האש בעזה מתקרבת לנקודת הכרעה | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות הממשלה התימנית הנתמכים על ידי סעודיה במהלך הלחימה השבוע
הקו האדום של ריאד: סעודיה משנה אסטרטגיה מול החות'ים | פרשנות

יוני בן מנחם

אילוסטרציה: מגזין אפוק
מבתי הספר של "ההתנגדות" ל-CERN: בוגרי מערכת החינוך של חיזבאללה שבונים קריירות במערב

מאיה מזרחי

רובוטים דמויי אדם מתחרים באגרוף חופשי במסגרת "אולימפיאדת הרובוטים" בבייג'ינג, אוגוסט 2026
מאחורי הקונג פו של הרובוטים: סין נערכת לקרב הבא מול ארה"ב | פרשנות

איל לוינטר

חיילים פקיסטנים במצעד באיסלמבאד, מארס 2021. החבילה הפקיסטנית נשענת על צבא גדול המאפשר להקצות כוח אדם למשימות מחוץ למדינה
פקיסטן הופכת לספקית ביטחון חדשה במפרץ | פרשנות 

איל לוינטר

שתפו: