כניסה
הרשמה לניוזלטר

ישראל מתעכבת עם כיבוש אזור רפיח ו"ציר פילדלפי", למרות הקונצנזוס בקבינט המלחמה. אלו הבעיות שמעכבות את הפעולה

יוני בן מנחם | 16 בפברואר 2024 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

פרשנות: מדוע חשוב לכבוש את רפיח לפני חודש רמדאן

הדרג המדיני והביטחוני מדבר רבות על כיבוש רפיח ו"ציר פילדלפי", אך עושה פחות. הרמטכ"ל הרצי הלוי טוען כי צה"ל הכין את התוכניות הדרושות לכיבוש רפיח, והוא ממתין לאישור הדרג המדיני. ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט גם הם מצהירים כי צה"ל עומד לכבוש את רפיח, אולם בשטח לא קורה שום דבר. הרבה דיבורים ומעט מעשים.

יש קונצנזוס בקבינט המלחמה הישראלי על הצורך לכבוש את המעוז האחרון הגדול של חמאס ברצועת עזה שנמצא ברפיח, ובו ארבעה גדודים של חמאס. לא יושג שום ניצחון ישראלי אם צה"ל לא יכבוש את אזור רפיח ואת "ציר פילדלפי", שדרכו מוברחים אמצעי לחימה לחמאס. ישראל חייבת לשלוט בכל רצועת עזה מצפונה לדרומה, ולהתחיל בהריסת המערך התת קרקעי של חמאס באורך מאות קילומטרים.

מצרים דחתה את דרישת ישראל לבנות מכשול קרקעי עמוק באדמה בצד המצרי של "ציר פילדלפי", כדי לחסום את בניית המנהרות שמשמשות להברחת הנשק מחצי האי סיני לשטח מצרים. הסירוב המצרי רק זירז את ההחלטה הישראלית לכבוש את כל האזור. הוא לא הותיר לה ברירה. ישראל מבינה כי היא יכולה לסמוך רק על עצמה בעניין הבטחוני.

צילום: דובר צה״ל

כוחות צה"ל פועלים ברצועת עזה | צילום: דובר צה״ל

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן, ונשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, 23 בנובמבר 2025
מה מסתתר מאחורי ניסיונות התיווך של טורקיה במזרח התיכון? | פרשנות

יוני בן מנחם

השיחות בעומאן: מאמץ למנוע הסלמה או ניסיון איראני למשוך זמן? 

יוני בן מנחם

שער עיתון המציג את מדורו האזוק תחת הכותרת "הוא נפל". 4 בינואר 2026
הראש הוסר, המנגנון נשאר: לאן צועדת ונצואלה? | פרשנות

איל לוינטר

אזור התרגיל הימי הסיני
אחרי מדורו: האם סין תנסה לערוף את הנהגת טייוואן? | פרשנות

איל לוינטר

המבנה הגלילי במתקן "טליקאן 2"
 מה איראן בונה מתחת לאדמה | פרשנות

איל לוינטר

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, במהלך ביקורו של א-שרע בקרמלין, 15 באוקטובר 2025
מדוע דמשק בוחרת להעמיק את הקשרים עם רוסיה? | פרשנות

דורון פסקין

שתפו: