סיכום מסיבת העיתונאים של דובר צה"ל
צוות מגזין אפוק | 23 בינואר 2024 | גיאו-פוליטיקה | 1 דק׳
"טרור מצד חוליות טרור של בודדים עוד ילווה אותנו"
▪️ המפקדים קיימו היום תחקיר ראשוני בשטח. אלה ממצאי התחקיר: אתמול אחה"צ פעלו כוחות מילואים במרכז עזה סמוך לגדר במרחב הנמצא כ-600 מטר מהגבול באזור כיסופים. הלוחמים טיהרו את המרחב ממחבלים ומתשתיות טרור, וכחלק מהפעילות פרסו חומרי חבלה וחומרי נפץ.
▪️ חוליית מחבלים הפתיעה את הכוח בירי RPG. הרקטה הראשונה פגעה באחד המבנים שבו נפרסו חומרי הנפץ, דבר שהוביל לפיצוץ שגרם לקריסת המבנה וקריסת המבנה הסמוך לו. מרבית הלוחמים נהרגו כתוצאה מהפיצוץ וקריסת המבנים. רקטה נוספת פגעה בטנק שהיה חלק מהגנת המרחב ובמפקד ובלוחם שהיו בצריח הטנק.
▪️ בתשובה לשאלה האם לא נכון היה להפעיל קודם את חיל האוויר ולמנוע את האסון: אנחנו פועלים במגוון שיטות, מפעילים את חיל האוויר, מפעילים את הכוחות הקרקעיים, מפעילים כלים הנדסיים. במקרה הזה הפעלנו את השיטה הקרקעית במטרה לפרק פירוק יסודי של אותן תשתיות ואיומים שהיו במרחב ולייצר תנאים ביטחוניים כדי להשיב הביתה את התושבים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
