כניסה
הרשמה לניוזלטר

ביהודה ושומרון שורר מצב של "אינתיפאדה מוגבלת", וחמאס מנסה להפוך את האזור לחזית חדשה נגד ישראל, שתביא לעצירת המלחמה ברצועת עזה. עד כה, צה"ל והשב"כ מצליחים לסכל פיגועים קשים, אך גורם ביטחוני אומר כי המצב בשטח הוא "פצצת זמן"

יוני בן מנחם | 22 בינואר 2024 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

פרשנות: חמאס מנסה לגרום לאינתיפאדה ביהודה ושומרון

מאז תחילת המלחמה ברצועת עזה ב-7 באוקטובר, חלה הסלמה במצב הביטחוני ביהודה ושומרון וגברו הפיגועים נגד ישראל, כאשר חמאס מסית את התושבים הפלסטינים ביהודה ושומרון לצאת לאינתיפאדה חדשה.

חמאס מנסה להפוך את יהודה ושומרון לחזית חדשה נגד ישראל, שתפעיל עליה לחץ להסכים להפסקת המלחמה ברצועת עזה ולנסיגת כוחות צה"ל ממנה. קלף הסחיטה של חמאס הינו אותם 136 חטופים ישראלים שהוא מחזיק בשבי ברצועה.

החלק הדרומי של יהודה ושומרון, אזור חברון, הצטרף לגל האלימות והטרור – אך זה לא מספק את חמאס. גורם ביטחוני בכיר אומר כי המצב הביטחוני ביהודה ושומרון הוא מצב של "אינתיפאדה מזוינת מוגבלת", שעדיין רחוק מאוד מרמת האלימות והטרור באינתיפאדה השנייה של שנת 2000. המצב הזה אמנם אינו מגיע לרמת האלימות שחמאס דורש מהאוכלוסייה הפלסטינית ביהודה ושומרון, אך חמאס עדיין שומר בידיו את קלף פיגועי ההתאבדות.

כוחות צה"ל בחברון, 2 באוקטובר 2023 | צילום: Wisam Hashlamoun/FLASH90

כוחות צה"ל בחברון, 2 באוקטובר 2023 | צילום: Wisam Hashlamoun/FLASH90

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
עימותים בין מפגינים לשוטרים ברחובות איסטנבול, 22 במרץ 2025
מהמעצר אל המשבר: טלטלה פוליטית וכלכלית בטורקיה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה, אבו מוחמד אלג'ולאני
גורמים ביטחוניים בכירים בישראל: אלג'ולאני לא מצליח להשתלט על המצב המורכב בסוריה | פרשנות

יוני בן מנחם

הדרישות של ההנהגה הדרוזית ממשטר אלג'ולאני | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות הצבא הסורי באזור הגבול עם לבנון
נמשכת המתיחות בגבול סוריה עם לבנון | פרשנות

יוני בן מנחם

מחנה הפליטים עין חילווה בלבנון, 8 באפריל 2017
גובר השיח בלבנון בנוגע לפירוז מחנות הפליטים הפלסטינים | פרשנות

דורון פסקין

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, המנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי
האם איראן מגלה סימנים ראשונים של הידברות עם ממשל טראמפ? | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: