כניסה
הרשמה לניוזלטר

הקהילה הבינלאומית מתמקדת כעת בנושא רצועת עזה, ולכן נוצרה הזדמנות פז שצריך לנצל – לחסל את מרכזי הטרור ביהודה ושומרון

יוני בן מנחם | 24 בדצמבר 2023 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

פרשנות: צה"ל הסיר את הכפפות ביהודה ושומרון

מאז תחילת המלחמה ברצועת עזה ב-7 באוקטובר, חל שינוי לטובה באופן שבו פועל צה"ל נגד קבוצות הטרור החמושות ביהודה ושומרון. גורמים ביטחוניים אומרים כי צה"ל והשב"כ פועלים ביד קשה נגד הטרור, והוסרו כל המגבלות שהיו על פעילות צה"ל. לדבריהם, עד לפרוץ המלחמה פעל צה"ל תחת מגבלות מחשש כי יד קשה מדי כלפי קבוצות הטרור החמושות תעורר תגובה מצד ארגוני הטרור ברצועת עזה, במיוחד הג'יהאד האסלאמי, שישגרו רקטות לעבר ישראל. אך עם פרוץ המלחמה הוסר החשש הזה.

להערכתי, אם צה"ל היה פועל באופן הזה כבר לפני יותר משנתיים, בתקופתם של ראשי הממשלה נפתלי בנט ויאיר לפיד, לא היינו מגיעים בכלל לרמת הטרור הנוכחית שיש כיום בצפון השומרון, וצה"ל והשב"כ היו מצליחים לבלום את הקמת "גדודי הטרור" שיזמו "משמרות המהפכה" בראשות הגנרל חוסיין סלאמי ומזכ"ל הג'יהאד האסלאמי זיאד אלנח'אלה. אבל הדרג המדיני והביטחוני דאז חשש מפני תגובת ממשל ביידן ומהסלמה אפשרית מרצועת עזה.

צה"ל והשב"כ פועלים כעת בכל הכוח ביהודה ושומרון מחשש שארגוני הטרור ינסו לחקות את הטבח ביישובי עוטף עזה גם בהתנחלויות ביהודה ושומרון, ולבצע טבח באחת ההתנחלויות המבודדות, בבסיס של צה"ל או אפילו באיזה מוצב – פעולת טרור ממוקדת שתעבור תחת הרדאר המודיעיני ותפתיע את ישראל. גורמים בפת"ח אומרים כי זו רק שאלה של זמן עד שקבוצות הטרור החמושות, או אפילו מחבלים בודדים, ינסו לבצע טבח בישראלים ביהודה ושומרון כנקמה על המלחמה ברצועת עזה וכהזדהות עם חמאס. לכן, בכל הבסיסים בצה"ל ובהתנחלויות ביהודה ושומרון תוגברה מאוד האבטחה. 

Members of the Israeli army deploy to demolish houses in in Rummanah town in the occupied West Bank, on August 8, 2022. - Israeli security forces arrested Subaihat, 20, and Yussef Al-Rifai, 19, in May 2022 on suspicion of killing three Israelis in the central town of Elad. (Photo by JAAFAR ASHTIYEH / AFP) (Photo by JAAFAR ASHTIYEH/AFP via Getty Images)

כוחות צה"ל פועלים בחברון | צילום: JAAFAR ASHTIYEH/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש הממשלה בנימין נתניהו בפגישתו עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בבית הלבן, במהלך כהונתו הקודמת של טראמפ, 28 בינואר 2020 | צילום: MANDEL NGAN/AFP via Getty Images
בישראל מקווים לשינוי גישה של האמריקנים מול חמאס | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן עלי ח'מינאי ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ
איראן בציפייה מתוחה למהלכי הנשיא טראמפ | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל פועלים ברצועת עזה
מה אחרי השלב הראשון של עסקת החטופים? | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל ליד גבול לבנון, 26 באוקטובר 2023
האם ישראל תיסוג באופן מלא מדרום לבנון? | פרשנות

יוני בן מנחם

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ במהלך כהונתו הקודמת של טראמפ, 15 בספטמבר 2020
טראמפ חוזר לבית הלבן: מה יעלה בגורל הגרעין האיראני והמאבק בחמאס? | פרשנות

יוני בן מנחם

מחבלי חמאס ברצועת עזה, 19 בינואר 2025
המשחק האסטרטגי של חמאס | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: