כניסה
הרשמה לניוזלטר

ייתכן כי הצמרת הצבאית של חמאס אינה מתכוונת להמתין לצה"ל במקום מחבואה באזור ח'אן יונס

יוני בן מנחם | 20 בדצמבר 2023 | גיאו-פוליטיקה | 2 דק׳

פרשנות: האם צה"ל יצליח למנוע מסינוואר להוציא לפועל את תוכנית המגירה לברוח לחצי האי סיני?

צה"ל תגבר את כוחות אוגדה 98, הפועלת במרחב ח'אן יונס בדרום הרצועה, בחטיבה נוספת ובכוחות הנדסה, בניסיון להגיע למנהרה שבה, על פי הערכות המודיעין הישראלי, מסתתרת ההנהגה הצבאית של חמאס. הדרג המדיני לוחץ על צה"ל והשב"כ להגיע מהר ככל האפשר לצמרת הצבאית של חמאס ולחסל אותה, מכיוון שלדבר עשויה להיות השפעה מכרעת על המערכה הצבאית.

גורמי ביטחון בכירים מתייחסים להשוואה שעשה הרמטכ"ל הרצי הלוי בין יחיא סינוואר לבין אוסאמה בן לאדן, מנהיג אלקאעידה שחוסל על ידי ארה"ב במקום מסתורו בפקיסטן ב-2011, ואומרים כי יש הבדל גדול בין השניים. צבא ארה"ב וה-CIA היו צריכים לאתר את בן לאדן ולחסלו במרחק רב מאוד מארה"ב, ואילו יחיא סינוואר שוהה ברצועת עזה, וצה"ל והשב"כ מהדקים את טבעת החנק סביבו. לכן ייקח הרבה פחות זמן לחסל אותו אם הוא לא יימלט למצרים.

ואכן, גורמים ברצועת עזה המקורבים לחמאס טוענים כי יחיא סינוואר הכין תוכנית מגירה להימלטות מרצועת עזה למצרים, ביחד עם הצמרת הצבאית של חמאס, דרך המנהרות באזור רפיח. למנהרות האלה ניתן להגיע דרך המנהרות באזור ח'אן יונס, שבהן מסתתרת ההנהגה הצבאית של חמאס.

חאן יונס, 20 בדצמבר | צילום: Ahmad Hasaballah/Getty Images

חאן יונס, 20 בדצמבר | צילום: Ahmad Hasaballah/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, נפגש עם יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, בבית הלבן במהלך כהונתו הקודמת, 14 במרץ 2017 |
כך מיצבה עצמה סעודיה כמתווכת בין-לאומית | פרשנות

יוני בן מנחם

עימותים בין מפגינים לשוטרים ברחובות איסטנבול, 22 במרץ 2025
מהמעצר אל המשבר: טלטלה פוליטית וכלכלית בטורקיה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה, אבו מוחמד אלג'ולאני
גורמים ביטחוניים בכירים בישראל: אלג'ולאני לא מצליח להשתלט על המצב המורכב בסוריה | פרשנות

יוני בן מנחם

הדרישות של ההנהגה הדרוזית ממשטר אלג'ולאני | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות הצבא הסורי באזור הגבול עם לבנון
נמשכת המתיחות בגבול סוריה עם לבנון | פרשנות

יוני בן מנחם

מחנה הפליטים עין חילווה בלבנון, 8 באפריל 2017
גובר השיח בלבנון בנוגע לפירוז מחנות הפליטים הפלסטינים | פרשנות

דורון פסקין

שתפו: