פרשנות: יחיא סינוואר סוחט את ישראל
כניסה
הרשמה לניוזלטר

הרגע שיחיא סינוואר חיכה לו הגיע, והוא החל לסחוט את ישראל בהדרגה כדי שתמלא את דרישותיו בנושא עסקת חילופי שבויים חדשה, כשהתנאי העיקרי שלו הוא הפסקת המלחמה

יוני בן מנחם | 20 בדצמבר 2023 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

פרשנות: יחיא סינוואר סוחט את ישראל

ג'ון קירבי, דובר המועצה לביטחון לאומי, הודיע ב-19 בדצמבר כי עסקת חילופי שבויים חדשה בין ישראל לחמאס "איננה קרובה". הודעתו באה לאחר הפגישה המשולשת בוורשה בין ראש ה-CIA וויליאם ברנס, ראש המוסד דוד ברנע וראש ממשלת קטאר מוחמד בן עבד א-רחמן בן ג'אסם אלת'אני. גורמים אמריקנים מסרו כי בפגישה לא הושגה התקדמות משמעותית לקראת עסקה לשחרור חטופים ישראלים נוספים. גורמים מדיניים בירושלים טוענים כי היא הייתה חיובית.

יחיא סינוואר, מנהיג חמאס ברצועה, סוחט את ישראל כמו ראש ארגון מאפיה. גורמים בחמאס מסרו כי ישראל כבר הסכימה לשחרר אסירים ביטחוניים "עם דם על ידיהם" ובכירים בחמאס שנמצאים זמן רב בכלא הישראלי. גורמים מצריים אומרים כי כל הסכם חדש לשחרור חטופים יהיה שונה לגמרי מההסכם הקודם. חמאס מתעקש כי התנאי להסכם הוא הפסקת המלחמה לחלוטין ונסיגת כוחות צה"ל מהרצועה. הוא איננו מוכנה לנהל משא ומתן תחת אש.

נראה כי יחיא סינוואר מעריך שהדרג המדיני נמצא תחת לחץ גדול של משפחות החטופים והחברה הישראלית להביא לשחרור מהיר של עוד חטופים, והוא ינסה לסחוט את הלימון עד הטיפה האחרונה. עם זאת, ראש ה-CIA וויליאם ברנס סבור שעדיין יש אפשרות לפעולה באמצעות הפעלת לחץ של קטאר ומצרים על חמאס.

יחיא סינוואר, מנהיג חמאס | צילום: MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images

יחיא סינוואר, מנהיג חמאס | צילום: MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון של איראן, עלי ח'מינאי, במפגש עם אנשי חיל המודיעין האיראני
לא רק חיסול ח'מינאי – קריסת המשטר עוברת בפירוק השלטון הדתי באיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

פעילות המוסד: אילוסטרציה
המוסד בלב טהראן: ישראל שינתה את חוקי המשחק | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן, עלי ח'מינאי, ונשיא איראן, מסעוד פזשכיאן
האסטרטגיה השגויה של איראן עולה לה ביוקר | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן, עלי ח׳מינאי
שאלת חיסול ח'מינאי וההשלכות האפשריות על האזור | פרשנות

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 5 באפריל 2024
מדוע חיזבאללה לא נחלץ לעזרת איראן? | פרשנות

יוני בן מנחם

ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ, 7 באפריל 2025
פיצול מסרים ותמיכה שקטה – האסטרטגיה של טראמפ מול פעילות ישראל באיראן | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: