רקע למרות יחסי עבודה פרגמטיים ארוכי שנים עם ישראל, מאז ה-7 באוקטובר מקפידה מצרים שלא להיראות…
איל לוינטר | 9 בנובמבר 2023 | גיאו-פוליטיקה | 2 דק׳
פרשנות: הבחירות לנשיאות מצרים מתקרבות. א-סיסי ינסה לנקוט ב"דרך האמצע"
רקע
למרות יחסי עבודה פרגמטיים ארוכי שנים עם ישראל, מאז ה-7 באוקטובר מקפידה מצרים שלא להיראות נחמדה לישראל, מחשש לאבד לגיטימיות בקרב קהל הבית שלה ובקרב העולם הערבי הרחב. גישה זו צפויה לקבל משנה תוקף ככל שיתקרבו הבחירות לנשיאות מצרים, שייערכו בדצמבר 2023, בהן ירצה הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי להיבחר לכהונה נוספת.
סמוך לפיגועי ה-7 באוקטובר פרסמה קהיר הצהרה ניטרלית יחסית, המעודדת אי-הסלמה באזור. בהמשך, כאשר ישראל הודיעה שרצועת עזה נתונה במצור, חששה מצרים שכמות ניכרת מ-2.3 מיליון תושבי עזה תימלט לשטחה וסגרה את מעבר הגבול.
קהיר אינה במצב כלכלי מתאים לקלוט גל של פליטים עזתים, אלא רק מספר קטן של פצועים או בעלי צרכים מיוחדים. אף על פי שהיא רוצה להיראות אוהדת כלפי הפלסטינים, נכון למועד כתיבת שורות אלה היא אינה מוכנה לטפל במספר גדול של פליטים, העלולים בעתיד להפוך לתושבי קבע במצרים. כלכלת מצרים נאבקת בימים אלה עם אינפלציה גבוהה, פיחות במטבע ושיעורי אבטלה גבוהים, וכל עוד אף תורם בין-לאומי לא יספק לה מימון לכיסוי עלויות האירוח של כמויות הפליטים הפלסטינים, או יסכים לתת לה "מתנה" כלכלית שוות ערך, אין לה סיבה לפתוח את מעבר הגבול (כאמור, מלבד לכמות מדודה של פליטים).
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו