כניסה
הרשמה לניוזלטר

תא"ל (במיל') יוסי קופרווסר, לשעבר ראש חטיבת המחקר באמ"ן, קצין המודיעין של פיקוד מרכז ומנכ"ל המשרד לנושאים אסטרטגיים, אומר כי "זה היה אירוע שהראה עד כמה המערכת ברמת תפקוד נמוכה"

דור לוינטר | 8 באוקטובר 2023 | גיאו-פוליטיקה | 1 דק׳

קופרווסר: "הופיע סימן מקדים לכשל הטקטי הזה – כאשר לוחם ולוחמת נהרגו ביוני האחרון בגבול מצרים"

תא"ל (במיל') יוסי קופרווסר, לשעבר ראש חטיבת המחקר באמ"ן, קצין המודיעין של פיקוד מרכז ומנכ"ל המשרד לנושאים אסטרטגיים, אומר בריאיון למגזין אפוק כי הוא משער שיש שלושה מרכיבים באירוע שמתחולל כעת:

  1. הבנה מוטעית של מה באמת רוצה חמאס. "התפיסה הייתה שחמאס מורתע, שחמאס מתמקד בשיפור איכות החיים של העזתים כדי לבסס את שלטונו שם, ושהוא מבין שכל עימות עם ישראל יהיה כרוך במחיר יקר. לכן הוא נזהר. כלומר, המתיחות על הגדר בימים שקדמו למתקפה נועדה לשכנע את הקטרים לקבל כסף נוסף. עקב ההבנה המוטעית הזו לא הייתה מספיק תשומת לב מספקת למה שהוא עומד לעשות".
  2. הייתה תקלה בהיבט של הבנת האופרציה. "איש לא שיער לעצמו שפעולה כזו תתקיים, כי זה אף פעם לא קרה. לכן גם אם ראו את כלי הרכב, אולי לא קישרו את זה לכוונה לבצע פעולה בסופו של דבר".
  3. כשל ברמה הטקטית – "לא זיהו את כלי הרכב, לא שמו אליהם לב. קשה להסביר איך זה קרה".

קופרווסר אומר כי הופיע סימן מקדים לכשל טקטי ביוני השנה, כאשר לוחם ולוחמת צה"ל נהרגו בעמדה ליד גדר הגבול עם מצרים, מירי של שוטר מצרי שחדר לשטח ישראל. הלוחם והלוחמת הוצבו בעמדת השמירה ב-21:00 למשמרת של 12 שעות, ובצה"ל העריכו כי השניים נורו בנפרד מחוץ לעמדה. רק בבוקר, כאשר עלו מולם בקשר והם לא ענו, כוח בפיקוד קצין יצא לכיוונם ומצא אותם בסביבות 8:00 מתים עם פצעי ירי. המחבל זוהה בסריקות שנערכו לאחר מכן. "זה היה אירוע שהראה עד כמה המערכת ברמת תפקוד נמוכה", אומר קופרווסר.

צילום: לשכת העיתונות הממשלתית

צילום: לשכת העיתונות הממשלתית

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
EYAD BABA, Khaled Desouki, MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images
"היום שאחרי" בדרום: מבוי סתום בעזה, מתיחות מול מצרים | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש נואם בפני העצרת הכללית של האו"ם, 27 באפריל 2026
האו"ם שאחרי גוטרש: מי ינהל את הארגון שהעולם מתקשה לסמוך עליו? | פרשנות

איל לוינטר

מינרליים קריטיים משונעים בנמל ליאן-יונג-גאנג שבמזרח סין לקראת ייצוא ליפן, ספט' 2010
ארה"ב בונה ארכיטקטורה שתאפשר לה להשתלט מחדש על שרשראות האספקה | פרשנות

איל לוינטר

חייל אוקראיני מחזיק דגם של רחפן התקיפה "מרסיאנין", 7 באפריל 2026
כיצד אוקראינה מנסה ללמד את העולם להפיל שאהדים | פרשנות

איל לוינטר

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וסגן הנשיא, ג'יי די ואנס, 14 באוקטובר 2025
הסבלנות האמריקנית מול איראן הולכת ואוזלת | פרשנות

יוני בן מנחם

בין לחץ אמריקני להתשה איראנית: הקרב על תנאי ההסכם | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: