כניסה
הרשמה לניוזלטר

גרשון הכהן, לשעבר מפקד עוצבת געש ומפקד הגיס הצפוני, אומר: "בכל מקום שבו יש אסון המוני שהוא חסר תקדים, האזרח חייב להבין שציפיותיו מהמדינה הן ציפיות שווא כי המדינה לא מסוגלת לטפל באירועים שהם חסרי תקדים"

דור לוינטר | 7 באוקטובר 2023 | חדשות | 1 דק׳

אלוף במיל' גרשון הכהן: כל אב חייב ללמד את בנו להגן על עצמו, צריך לאפשר לכל אזרח העומד בתנאים בסיסיים לשאת נשק

"התפיסה ההומניסטית שלי אומרת שכל אב חייב ללמד את בנו קרוא וכתוב, ללמד כישורי חיים בסיסיים, אבל גם ללמד את בנו להתגונן", אומר אלוף במיל' גרשון הכהן, לשעבר מפקד עוצבת געש, מפקד המכללות הצבאיות, מפקד הגיס הצפוני ומפקד הגיס המטכ"לי. לדבריו, צריך לאפשר לכל אזרח העומד בתנאים בסיסיים, לשאת נשק כדי שיוכל להגן על עצמו.

"בעבר, ההגנה של מדינת ישראל, במיוחד ביישובי הספר, התבססה על ההנחה שהמתיישבים הם חלוצים, הם חלק ממערך התמיכה לכוחות ההגנה. אבל מדינת ישראל הליברלית זנחה את הרעיון הזה שלתושבים בספר יש מעמד כזה, בין היתר כי אין לה בכלל תודעה של ספר. הרעיון הוא שספר זה מרחב שהריבון לא שולט בו באופן מלא. יש שם טלטלות המצריכות מערכת של בולמי זעזועים.

"הבעיה היא שמדינת ישראל לא רצתה לעשות את מה שהיא מחויבת לעשות – לצייד אותם, לחמש אותם ולארגן אותם להגנה. חוץ מכיתת כוננות, אין ביישובים מה שהיה בעבר – מפקד שיש לו סמכויות פיקוד, ושברגע חירום היישוב כולו הופך למוצב צבאי. ככה היו כל הקיבוצים בתש"ח. הם היו חלק ממערכת הלחימה. היישובים היום לא בנויים כך, האזרחים לא מאורגנים לזה. צה"ל מתנגד לזה.

אלוף (מיל’) גרשון הכהן | קרדיט תמונה: אתר הביטחוניסטים

אלוף (מיל’) גרשון הכהן | קרדיט תמונה: אתר הביטחוניסטים

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא איחוד האמירויות, שייח' מוחמד בן זאיד
מאחורי ההחלטה של האמירויות לפרוש מאופ"ק | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל ברצועת עזה, 4 בינואר 2026
על סף התלקחות? ההסלמה השקטה ברצועת עזה | פרשנות

יוני בן מנחם

בית זיקוק נפט בקליפורניה, ארה"ב, 11 באפריל 2026 | צילום: ETIENNE LAURENT / AFP via Getty Images
"ארה"ב יכולה לעזור ולהרחיק את רגע המשבר, אבל לא להחליף את שוק הנפט העולמי לאורך זמן"

עידו פוקס

Ali Haj Suleiman/Getty Images, Stringer/ Getty Images, JOSEPH EID/AFP via Getty Images

מאחורי הקלעים של יחסי הכוחות בלבנון | צפו בריאיון

יוני בן מנחם

אנשי מיליציית אל-חשד א-שעבי הפרו-איראנית בעיראק, 2 בדצמבר 2016
הלחץ האמריקני על עיראק לרסן את פעילות המיליציות הפרו איראניות בשטחה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, בעת ביקור של נתניהו בבית הלבן, 7 באפריל 2025
המשא ומתן בין איראן לארה"ב עדיין במבוי סתום; בירושלים מנסים לשכנע את טראמפ לחדש את התקיפות | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: