כניסה
הרשמה לניוזלטר

ראש המודיעין הלאומי של ארה"ב כתב מאמר דעה חריף המזהיר ממה שלדבריו הוא הסכנה הגדולה ביותר לארה"ב

קאת'י הה | 7 בדצמבר 2020 | גיאו-פוליטיקה | 2 דק׳

ג'ון רטקליף: בייג'ינג היא האיום הגדול ביותר על ארה"ב והעולם החופשי מאז מלחמת העולם השנייה

המשטר הסיני מהווה כיום את האיום הגדול ביותר על ארה"ב ועל העולם החופשי. כך כתב ג'ון רטקליף, ראש המודיעין הלאומי בקבינט של דונלד טראמפ, במאמר דעה שפורסם בוול סטריט ג'ורנל ב-3 בדצמבר. רטקליף מתאר את האיום כ"אתגר של פעם בדור".

רטקליף כתב שתפקידו כראש המודיעין הלאומי "מעניק לו גישה למודיעין רב יותר מכל חבר בממשלת ארה"ב למעט הנשיא", ומאפשר לו "עמדת יתרון ייחודית" בהערכת האיום. "המידע המודיעיני ברור: בייג'ינג מתכוונת לשלוט בארה"ב ובשאר חלקי העולם מבחינה כלכלית, צבאית וטכנולוגית", כתב רטקליף.

המסר של רטקליף תואם את זה של בכירים וגורמים רשמיים בממשל טראמפ, שהזהירו שוב ושוב כי המפלגה הקומוניסטית הסינית (המק"ס) שואפת להחליף את ארה"ב כמעצמה הדומיננטית ולהפוך למעצמת העל היחידה בעולם. היא השתמשה לשם כך בכל האמצעים האפשריים, החל מאמצעים חוקיים וכלה באמצעים בלתי חוקיים, ורתמה את כל חלקי החברה הסינית – מסטודנטים ועד לחברות ממשלתיות.

Drew Angerer/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה, אחמד א-שרע (אלג'ולאני), בעת ביקורו של א-שרע בבית הלבן, 10 בנובמבר 2025
שינוי אמיתי או אסטרטגיה זמנית? המערב פותח את הדלת למשטר הסורי | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה, אחמד א-שרע
לפגישת טראמפ וא-שרע בבית הלבן עשויות להיות מספר משמעויות אזוריות | פרשנות

יוני בן מנחם

כרוניקה של מלחמה
פרויקט מיוחד: כרוניקה של מלחמה

איל לוינטר

שלט חוצות בבמקו, בירת מאלי, המברך את נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, 12 באוקטובר 2024
מודל ההשפעה הרוסי במדינות אפריקה עומד בספק | פרשנות

דורון פסקין

מטוסי קרב אמריקניים, 5 באוקטובר 2025
האם ארה"ב אכן תתקוף בניגריה? | פרשנות

דורון פסקין

שתפו: