כניסה
הרשמה לניוזלטר

בצעד יוצא דופן החליט הממשל האמריקני לאסור על הגירתם של חברי המפלגה הקומוניסטית לתחומי ארה"ב, מהלך שעורר גל נוסף של התנערות ופרישה מהמפלגה הקומוניסטית – תנועה העומדת כעת על כ-366 מיליון איש – ומאיימת לפורר את המפלגה השלטת בסין. פקידי ממשל סינים ואנשי עסקים שכבר הוציאו את נכסיהם מחוץ לסין, ייאלצו מעתה לפרוש מהמפלגה לפני שיוכלו להגר לארה"ב

איל לוינטר | 10 בנובמבר 2020 | גיאו-פוליטיקה | 14 דק׳

כשהאנייה טובעת העכברים בורחים

ב-2 באוקטובר 2020 יצאו "שירותי ההגירה והאזרחות של ארה"ב" בהודעה דרמטית: כל אדם "שהוא חבר במפלגה הקומוניסטית או קשור אליה בדרך ישירה או עקיפה" לא יוכל להגר יותר לארה"ב. הרשויות חסמו סופית את האפשרות מכיוון שארה"ב אינה רוצה שום קשר "למפלגה טוטליטרית כלשהי.

הרשויות הסבירו כי המדיניות מבוססת על סדרה של חוקים שאישר הקונגרס האמריקני, בין מלחמת העולם הראשונה לשנות ה-50, המציינים כי זרים שהיו או שהם עדיין חברים במפלגה קומוניסטית או במפלגה טוטליטרית (או קשורים אליה), אינם רשאים להגר לארה"ב. היחידים שרשאים הם זרים שסיימו את חברותם לפחות חמש שנים לפני שהגישו בקשת הגירה ו"התנגדו אקטיבית לדוקטרינה, לתוכניות, לעקרונות ולאידיאולוגיה" של המפלגה במהלך חמש השנים האלה. במילים אחרות, אם עד היום חוקי ההגירה רק ציינו שאין לאפשר לחברים במפלגות קומוניסטיות או טוטליטריות להגר לארה"ב, כעת ההנחיה החדשה מורה בבירור לפקידי ההגירה לאכוף ביד קשה את החוק. היא אמנם עוסקת במפלגות קומוניסטיות באופן כללי, אך הדגש הוא על קשר למפלגה הקומוניסטית הגדולה בעולם – המפלגה הקומוניסטית הסינית.

ההודעה על המדיניות הגיעה שבועיים לאחר שפקידי מכס אמריקנים מנעו מאזרח סיני שנחת בשדה תעופה בדטרויט להיכנס לארה"ב. הם שלחו אותו בחזרה לסין וביטלו את ויזת התייר שהחזיק בה למשך עשר שנים. פקידי המכס לא הסבירו מדוע עשו כך, אך עורך דינו של האיש טען כי הסיבה לכך היא חברותו במפלגה הקומוניסטית הסינית – עליה סירב לוותר מחשש שהפנסיה שלו בסין תיפגע. עורך הדין סיפר כי מוקדם יותר הגיש האיש בקשה להגר לארה"ב, אך סורב. כאשר נחת בדטרויט עם ויזת תייר, חששו פקידי המכס שהוא יישאר בארה"ב מעבר לזמן המותר ולכן מנעו את כניסתו. עוד סיפר עורך הדין כי האיש עמד בכל הקריטריונים האחרים להגירה, ולכן יעץ לו "לפרוש מהמפלגה הקומוניסטית הסינית" לפני שיבקש שוב להגר.

[Ed Jones/AFP/GettyImages]

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
חייל נורווגי שומר על מתקן לעיבוד גז בנורווגיה, המהווה ספקית הגז הגדולה ביותר לאירופה
באירופה חוששים: רוסיה עשויה לנסות לחבל בתשתיות אנרגיה במערב אירופה | פרשנות

איל לוינטר

מוחמד סינוואר
מתי יחודש המו"מ על עסקת החטופים? | פרשנות

יוני בן מנחם

אילוסטרציה: מגזין אפוק
Behrouz Mehri/AFP via Getty Images
Iranian Leader's Press Office/Getty Images
Stringer/AFP via Getty Images
המרדף אחרי הפצצה – האם איראן האיצה בחשאי את תוכנית הגרעין?

איל לוינטר, יובל גומא, אורן שלום

נשיא טאיוואן, לאי צ'ינג-דה (ויליאם לאי), מבקר בבסיס ימי, 18 באוקטובר 2024
טייוואן נערכת למצור: כיצד האי לומד מהמלחמות באוקראינה וישראל | פרשנות

איל לוינטר

אילוסטרציה: מגזין אפוק. Roslan Rahman/AFP via Getty Images, Vladimir Smirnov/POOL/AFP, Daniel Dorko/Hans Lucas via AFP, Vyacheslav Prokofyev/POOL/AFP
בריתות הסתר של המזרח שמשנות את מאזן הכוחות העולמי

איל לוינטר

שתפו: