האירועים במזרח התיכון מאז ה-7 באוקטובר הביאו למציאות אזורית חדשה. המצב הנוכחי והנפיץ בסוריה מעמיד בסימן שאלה כיצד יראה העתיד שלה
יוני בן מנחם | 21 ביולי 2025 | כללי | 3 דק׳
המזרח התיכון משתנה; איפה תהיה סוריה בפאזל? | פרשנות
מתקפת ה-7 באוקטובר על ישראל, כיבוש רוב שטחי רצועת עזה על ידי צה"ל, חיסול מרבית כוחו של חיזבאללה, נפילת משטר בשאר אסד וההתקפה הישראלית על אתרי הגרעין באיראן – כל אלה מטלטלים את המזרח התיכון לקראת קביעת סדר חדש.
אולם המצב הפנימי בסוריה, לאחר העימותים האלימים בסווידא שכללו מעורבות של כוחות השייכים למשטר הסורי בקרבות, והטבח שבוצע מוקדם יותר השנה בבני העדה העלווית, מהווה מקור לדאגה בנוגע לעתיד המיעוטים בסוריה החדשה.
לפי גורמים מדיניים בכירים, ממשל טראמפ אינו מתכוון בשלב זה לבטל את הסרת הסנקציות מעל סוריה, למרות מעשי הטבח בסווידא. נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, רואה בא-שרע פרטנר רציני להקמת הסדר החדש במזרח התיכון. לכן, הלחץ האמריקני על ישראל להמשיך במגעים החשאיים מול סוריה, כדי להגיע להסכם ביטחוני, צפוי להמשיך.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
עשן עולה מהעיר סווידא בעקבות העימותים האלימים, 19 ביולי 2025 | צילום: OMAR HAJ KADOUR/AFP via Getty Images