כניסה
הרשמה לניוזלטר

ראש הממשלה נאם בכנסת במסגרת דיון 40 חתימות שיזמה מפלגת יש עתיד

יובל גומא | 27 במאי 2024 | כללי | 2 דק׳

נתניהו במליאת הכנסת: "במקום שהלחץ יהיה מופנה כלפי סינוואר הוא מופנה כלפי ממשלת ישראל"

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נאם היום (שני) במסגרת דיון "40 חתימות" (דיון לפי דרישה של 40 חברי כנסת לפחות) במליאת הכנסת, שכותרתו: "חזית המלחמה בצפון והמחירים חסרי התקדים", שיזמה מפלגת יש עתיד. בזמן נאום ראש הממשלה, משפחות חטופים מחו ביציע האולם והניפו שלט עם תמונותיהן של חמש התצפיתניות שנחטפו.

"אני שומע את הקולות שכופרים בצורך להשיג את הניצחון", אמר נתניהו. "הניצחון היה ונשאר יעד מרכזי שלנו. אני שומע כאן ובאולפנים את קולות הדכדוך שאומרים אין אפשרות לנצח. כל מיני גנרלים לשעבר שהופכים להיות פרשנים בהווה, כל מיני פוליטיקאים שהציבור דחה אותם. אם אתם רוצים דכדוך – תקשיבו לאולפנים. אם אתם רוצים עוצמה – תקשיבו ללוחמים".

נתניהו התייחס בנאומו לביקורת על התנהלותו מול צוות המשא ומתן לשחרור החטופים: "אני דוחה מכל וכל את השקר הנתעב כאילו אני לא נותן לצוות המשא ומתן את המנדט שהוא מבקש ולא נענה לבקשות שלו. מסוף דצמבר ועד עכשיו קיבלתי חמש פניות של צוות המשא ומתן אליי להרחיב את המנדט ולהגמיש את התנאים ונעניתי לכל הבקשות.

ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך נאומו בכנסת | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ראש הממשלה בנימין נתניהו במהלך נאומו בכנסת | צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: אלכס גורביץ׳/מגזין אפוק
״דרום עזה יהפוך למחנה פליטים ענק. היתר יהפוך לאתר הנצחה, כמו נורמנדי. זה יהיה שטח צבאי סגור והלחימה לא תיפסק״

דור לוינטר

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, ואמיר קטאר, שיח' תמים בן חמאד אאל ת'אני, בעת ביקורו של טראמפ בריאד, 14 במאי 2025
האם מדינות המפרץ ישתתפו בכוח היציבות הבין-לאומי בעזה?

יוני בן מנחם

הדר גולדין ז''ל
דיווח בערוץ אלג'זירה: אותרה גופתו של הדר גולדין ז"ל

צוות מגזין אפוק

כינוס הפלגים הפלסטינים באיראן, 10 בינואר 2024
הפלגים הפלסטינים מתקשים להגיע להסכמות על הקמת ועדה זמנית לניהול הרצועה

יוני בן מנחם

שר החוץ, גדעון סער, 8 בספטמבר 2025
שר החוץ סער בתדרוך לעיתונאים באיטליה: "אנו יודעים בוודאות שחמאס יכול בקלות לשחרר מספר משמעותי של חטופים בהתאם להסכם"

יוני בן מנחם

ראש הממשלה, בנימין נתניהו
נתניהו: "כל מי שאומר שעסקת החטופים הזאת הייתה מונחת כל הזמן על השולחן – פשוט לא אומר אמת"

צוות מגזין אפוק

שתפו: