תחום קרנות ההשקעה בחברות פרטיות היה פתוח בפני מוסדיים בלבד עד השנים האחרונות • לראשונה בישראל, הראל פיננסים מאפשרת ללקוחות פרטיים בעלי עושר פיננסי להיחשף לקרן השקעות אלטרנטיבית בתחום ה-PE שנהנית מפיקוח רגולטורי אירופאי – בניגוד לכל מוצרי ההשקעה הלא-סחירים הקיימים בישראל • חלון ההשקעות בקרן נסגר באמצע יוני
תוכן שיווקי | 22 במאי 2024 | תוכן שיווקי | 5 דק׳
לא רק למוסדיים: חלון הזדמנויות צר ללקוחות פרטיים להשקעה בפרייבט אקוויטי
תחום הפרייבט אקוויטי (PE) נחשב לאחד התחומים החמים ביותר בעולם ההשקעות הלא-סחירות. עד לשנים האחרונות הוא היה פתוח בעיקר בפני משקיעים מוסדיים, כאשר מעבר לגיוון של התיק הוא גם טומן בחובו פוטנציאל לתשואות עודפות ביחס לשווקים הסחירים, כפי שניתן ללמוד מביצועי העבר.
החשיפה לאפיק ההשקעות הפרטיות הייתה מאז ומעולם מאתגרת עבור משקיעים שאינם מוסדיים, לאור מאפיינים כמו חוסר נזילות, מבנים מורכבים, רף השקעה מינימלי גבוה והיצע מוגבל של מוצרים המוכנים לאפשר כניסה של משקיעים לא מוסדיים אליהם. הראל פיננסים, בית ההשקעות של קבוצת הראל, מאפשר כיום למשקיעים פרטיים מסווגים בישראל להיחשף לתחום המעניין הזה, באמצעות שיתוף פעולה ייחודי עם ענקית ההשקעות הבריטית שרודרס.
לראשונה בישראל, הראל פיננסים יחד עם שרודרס מאפשרים למשקיעים מסווגים בישראל להשקיע בקרן הראל PE של הראל אלטרנטיב, המשקיעה את נכסיה בקרן השקעות ELTIF בתחום ה-PE של שרודרס שנהנית מפיקוח רגולטורי אירופי. זו הפעם הראשונה ששרודרס מנגישה עם שותף ישראלי קרן השקעות אלטרנטיביות מפוקחת עבור משקיעי העושר המקומיים, הצפויה להשקיע בנכסים אלטרנטיביים לא סחירים.
הקרן החדשה מנגישה את עולם הפרייבט אקוויטי למשקיעים מסווגים ומאפשרת להם לקחת חלק בהשקעות אלו. משקיע מסווג הוא בעל הון נזיל בסך של כ- 8.3 מיליון ש"ח או שהכנסתו השנתית עומדת על סך של 1.2 מיליון ₪ (או 1.8 מיליון ₪ לתא המשפחתי) או שהוא בעל הון נזיל בסך של 5.2 מיליון ₪ בתוספת הכנסה שנתית בסך של 627 אלף ₪ (או 940 אלף ש"ח לתא המשפחתי).
ההשקעות האלטרנטיביות תפסו תאוצה בשנים האחרונות בשל העובדה שהן מאפשרות פיזור ומפחיתות את התנודתיות בו. השקעות אלטרנטיביות הוא למעשה כינוי למגוון עצום של מוצרים ואפיקים בשלל אפיקי השקעה ממבחר גדול של בתי השקעות וחברות מהארץ ומחו"ל. עצם העובדה שהשקעות אלטרנטיביות אינן סחירות והקשר שלהן לשוק ההון הסחיר מינימלי, הפכה אותן למעין חוף מבטחים בעיני משקעים רבים, כך שבתקופות רעות בשוק, כשבמניות ובאג"ח נרשמו הפסדים, המשקיעים בהשקעות אלטרנטיביות פעמים רבות הרוויחו או שלא הרגישו את התנודתיות.
לקוחות כשירים/מסווגים?
לפגישה אישית ופרטים נוספים על מוצרי השקעות אלטרנטיביות בהראל פיננסים הקליקו כאן>>
אך לא כל השקעה אלטרנטיבית מהווה חוף מבטחים. בשנים האחרונות חוו מספר קרנות השקעה אלטרנטיביות אתגרים בשל ניהול שגוי או שינוים מאקרו כלכלים גדולים שהובילו אותן לקשיים תזרימים שמנעו מלקוחות שהיו מעוניינים בכך למשוך את מלוא השקעתם. האתגרים האלה הפנו את הזרקור אל החיסרון המרכזי של ההשקעות האלטרנטיביות – היעדר פיקוח ושקיפות. בניגוד להשקעות סחירות, השקעות אלטרנטיביות לרוב אינן כפופות לרגולציה, תהליך ההצטרפות אליהן לא מבוקר ומשקיעים רבים לא מכירים או שיכולים לפספס את האותיות הקטנות – מה שמחייב זהירות מוגברת ועירנות יותר ממכשירי השקעה אחרים.
השקעה אלטרנטיבית מפוקחת? יש דבר כזה!
בניגוד למצב הקיים בישראל, באירופה יצרו רגולציה ייחודית וחדשנית המאפשרת הנפקה של קרנות השקעה מפוקחות על ידי הרגולטור האירופי CSSF שהוא הגוף הרגולטורי המפקח על מוצרי ההשקעות בסקטור הפיננסי היושב בלוקסמבורג. הרגולציה הזו נקראת ELTIF (European Long-term Investment Fund).
ה- CSSF החל בהסדרת התחום עוד בשנת 2015 במטרה לאפשר למשקיעים פרטיים ברחבי האיחוד האירופי גישה קלה יותר להשקעות לא-סחירות ארוכות טווח. במסגרת הרפורמה, ה-CSSF פיתח כללים ומתודולוגית השקעה ברורה במטרה לשמור על המשקיעים ורבעו כללים לגבי תקופות אחזקה מינימליות, כלים לניהול נזילות האחזקה, מנגנוני אנטי דילול וכללים נוספים רבים כולל העובדה שהנפקת המוצר מלווה גם בתשקיף דומה למה שאנו מכירים בתחום קרנות הנאמנות.
המוצר החדש של הראל משלב את היתרונות האלה יחד עם תחום הפרייבט אקוויטי (PE). האטרקטיביות של התחום הזה נובעת מהעובדה שמרחב ההשקעה הוא עצום. בעוד שמספר החברות הציבוריות בעולם נמצא במגמת דעיכה בשנים האחרונות, מספר החברות הפרטיות גדול משמעותית, ברחבי העולם כולו פועלות כיום כ-41 אלף חברות הרשומות למסחר, לעומת 214 מיליון חברות הנמצאות תחת ידיים פרטיות.
כשאוכלוסיית היעד גדולה משמעותית, כך גם פוטנציאל התשואה מהשקעות ה-PE. הפוטנציאל הזה הוא אחת הסיבות שמושכת את המשקיעים המוסדיים המובילים בעולם באפשרות השקעה שפתוחה עתה גם למשקיעים עושר פרטיים בישראל. הפיקוח של ה-CSSF מעניק למשקיעים שכבת הגנה נוספת.
הראל פיננסים מביאה את בשורת ה-PE למשקיעי העושר בישראל
במסגרת שיתוף הפעולה עם שרודרס, הראל פיננסים תאפשר למשקיעים מסווגים בישראל נגישות לקרן ייעודית להשקעה בפרייבט אקוויטי במבנה ה- ELTIF שתנוהל על ידי שרודרס. קרן ה- ELTIF ניתנת לרכישה בישראל באמצעות ISIN רק באמצעות הקרן של הראל.
לקוחות כשירים/מסווגים?
לפגישה אישית ופרטים נוספים על מוצרי השקעות אלטרנטיביות בהראל פיננסים הקליקו כאן>>
שרודרס היא מנהל הנכסים הגדול בבריטניה, מהגדולים באירופה ובעולם. היא מנהלת נכסים בהיקף של 1 טריליון דולר ופעילה בעולמות ה-PE כבר מעל ל-30 שנה. היא מנהלת כ-18 מיליארד דולר בקרנות PE במספר אסטרטגיות עבור גופים מוסדיים מהגדולים בעולם.
קרן ה-PE במסגרת ה-ELTIF פועלת באמצעות אסטרטגיית ה- Buyout ומתמקדת ברכישה של חברות ועסקים בבעלות פרטית המהווים את לב ליבה של הכלכלה האירופית. במסגרת האסטרטגיה הקרן תתמקד בהשקעה בחברות בשלות ויציבות, אך שיש בהן פוטנציאל להשבחה והצפת ערך. כדי למקסם את פוטנציאל ההשבחה, נדרש מנהל פרייבט אקוויטי ניסיון ומוניטין מרשימים, ולכן בחרה הראל פיננסים בשרודרס, גוף שהצליח לייצר בשנים האחרונות אקזיטים איכותיים, שאפשרו לרשום תשואה אטרקטיבית עבור קרנות ההשקעה במדיניות זו.
קרן ה- ELTIF מתמקדת בחברות ובעסקים קטנים ובינוניים, כלומר בחברות ה- small-medium cap שהיקפי ההכנסות שלהן מעל 100 מיליון אירו. במרבית המקרים מדובר בחברות משפחתיות, או חברות בבעלות היזם, אשר נמצאות בצומת בה הן נדרשות לגייס הון, או שותף מקצועי. כ-60% מהכלכלות המערביות מורכבות מחברות כאלה, כך שיש כר פורה לבחור ממנו את העסקאות האטרקטיביות ביותר.
הזדמנות למהירי החלטה בלבד
רגולציית ה-ELTIF מכתיבה לא רק את טווח ההשקעה עד לסיום הקרן אלא גם את מועד ההתחלה. לכן, הקרן תיסגר להשקעות באמצע יוני, כך שהזדמנות ההשקעה מוגבל בזמן.
הקרן של שרודרס היא קרן סגורה, כך שכדי שהמשקיע יוכל ליהנות מהתשואה הפוטנציאלית בקרן, הוא נדרש להישאר לכל אורך התקופה. כלומר לא ניתן לצאת מההשקעה באמצע הדרך, למעט חלוקות הדיבידנדים או רווחי ההון למשקיע לאורך התקופה. קרן סגורה מאפשרת למנהל האסטרטגיה לנהל נכון יותר את קצב ההשקעות והמימושים, באופן שימקסם את הרווח למשקיעים. זו הסיבה שבשנה האחרונה יותר ויותר משקיעים מוסדיים ומשקיעים פרטיים מתוחכמים מעדיפים השקעה בקרנות סגורות.
אין באמור לעיל תחליף לייעוץ (שיווק) השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודים של כל אדם.
ההשקעה בקרנות ההשקעה מיועדת למשקיעים מסווגים בהתאם לפטור הקבוע בחוק ניירות ערך, התשכ"ח – 1968, והיא אינה מוסדרת לפי חוק ניירות ערך ו/או לפי הוראות חוק השקעות משותפות בנאמנות, התשנ"ד – 1994 . אין באמור משום הבטחת תשואה.