כניסה
הרשמה לניוזלטר

זה כבר לא מדע בדיוני ולא חלומות בהקיץ – האוטו האוטונומי אוטוטו כאן על הכבישים שלנו. גם הספקנים כבר מודים שזה רק עניין של זמן – ולא הרבה מדי. אך סוג נוסף של ספקנים צץ – זה שמפקפק ביכולתה של מכונה לקבל החלטות הנוגעות לחיי אדם

Shira Kashi - Content & Distribution | 24 ביולי 2017 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

בעיות המוסר של מכונית אוטונומית

בואו נקרא לילד בשמו, גלגלי הטכנולוגיה מסתובבים במהירות עצומה כדי שאנחנו נוכל לתת פקודה לרכב ואז להישען אחורנית, לקרוא עיתון, להתבונן בנוף או לסרוג גרביים בזמן שאנחנו מאחורי ההגה.

יש מי שכבר משמיעים שיר הלל ואנחת רווחה, כי רכבים אוטונומיים יפתרו בעיות של תאונות דרכים על רקע הגורם האנושי כמו היסח דעת, עייפות או שכרות. אבל כשם שיש מי שמפזרים אופטימיות יש מי שאל ליבם מתגנב חשש לא מבוטל – האם הייתי שולח את ילדיי לגן במכונית האוטונומית? מי יהיה אחראי על שיקרה בכביש? כיצד יראו פוליסות של ביטוח רכב ואיך נבטח את המכונית, את עצמנו ויקירינו ללא נהג?

תמונה: shutterstock

תמונה: shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: MENAHEM KAHANA/AFP via Getty Images
ראש השב״כ הודיע על כוונתו לסיים את תפקידו ב-15 ביוני

צוות מגזין אפוק

"דיוגנס". ג'ון ויליאמס ווטרהאוס, 1882, הגלריה לאמנות בדרום החדש של וילס בסידני, אוסטרליה
תמונה למחשבה: הפילוסוף שחי את הפילוסופיה שלו

אריק בס

In this picture taken during a media tour organised by the Israeli military on December 15, 2023, soldiers visit a tunnel that Hamas reportedly used to attack Israel through the Erez border crossing on October 7. The Israeli army said on December 17, 2023 it had uncovered the biggest Hamas tunnel in the Gaza Strip so far, just a few hundred metres from the Erez border crossing. (Photo by JACK GUEZ / AFP) (Photo by JACK GUEZ/AFP via Getty Images)
פרשנות: הסתרת האמת על מנהרות "ציר פילדלפי"

יוני בן מנחם

TOPSHOT - This picture taken on July 4, 2017 and released by North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on July 5, 2017 shows the successful test-fire of the intercontinental ballistic missile Hwasong-14 at an undisclosed location.
South Korea and the United States fired off missiles on July 5 simulating a precision strike against North Korea's leadership, in response to a landmark ICBM test described by Kim Jong-Un as a gift to "American bastards". / AFP PHOTO / KCNA VIA KNS / STR / South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP. 

 /         (Photo credit should read STR/AFP/Getty Images)
נקודת התורפה של צפון קוריאה

צוות אפוק

צילום: MENAHEM KAHANA/AFP via Getty Images
"ככל שתיכנס למצוקת מלאי, אתה תגן על פחות אזורים בארץ ותתמקד רק באזורים הקריטיים שהם בלתי ניתנים לפשרה"

יובל גומא

Ahmad Gharabli/AFP via Getty Images
לוד מתלקחת, בעוד אינדונזיה מפשירה

יוסף חדאד

שתפו: