אחר שבוע של תנודתיות, מחירי הנפט סיימו את המסחר בעליות מתונות. כעת ממתין השוק להתפתחויות בשבוע הקרוב בגזרת בחירות האמצע בארה"ב, באפשרות לחידוש הלחימה מול איראן ובהחלטות OPEC+ על תפוקת הנפט
דורון פסקין | 1 בנובמבר 2026 | חדשות | 4 דק׳
הנפט זינק ביותר מ-13% באוקטובר: החשש מהסלמה במזרח התיכון ממשיך לטלטל את השוק
שוק הנפט העולמי סיים את השבוע החולף בעליות מתונות, לאחר חמישה ימי מסחר תנודתיים שבמהלכם הגיבו המשקיעים להתפתחויות הצבאיות במזרח התיכון ולדיווחים על מאמצים דיפלומטיים למניעת חידוש המלחמה בין ארה"ב לאיראן.
מחיר חבית נפט מסוג ברנט למסירה בדצמבר עלה בשבוע החולף בכ-0.8%, מ-116.72 דולר ביום שישי הקודם ל-117.64 דולר בסגירת המסחר ביום שישי האחרון. הנפט האמריקני מסוג WTI עלה אף הוא בכ-0.8%, מ-103.27 דולר ל-104.12 דולר לחבית.
העלייה השבועית המתונה מסתירה את התנודתיות שנרשמה בשוק. ביום שישי בלבד זינק הברנט ב-2.4% והנפט האמריקני ב-2.1%, לאחר שבמהלך השבוע נרשמו גם ירידות חדות בעקבות דיווחים על התקדמות במגעים הדיפלומטיים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
ספינות במצר הורמוז, 7 בספטמבר 2026 | צילום: ATTA KENARE / AFP via Getty Images