לאחר כשבועיים של השבתה בעקבות מתקפות החות'ים, חודשה הפעילות בנמל התעופה המלך ח'אלד באופן חלקי; החות'ים הזהירו חברות תעופה ונוסעים שלא להשתמש בנמל. סעודיה הודיעה על יירוט טילים וכטב"מים ששוגרו לעברה
דורון פסקין | 25 באוקטובר 2026 | חדשות | 2 דק׳
סעודיה חידשה את הטיסות בנמל התעופה הבין-לאומי בריאד; החות'ים מאיימים בתקיפות נוספות
סעודיה הודיעה היום על יירוט מטח נרחב של טילים וכטב"מים. לפי הודעות רשמיות של הקואליציה הצבאית בהובלת סעודיה, במהלך הלילה והבוקר יורטו 12 טילים ששוגרו לעבר יעדים שונים בממלכה.
דובר הקואליציה, הגנרל תורכי אל-מאלכי, מסר כי תחילה יורט טיל בליסטי ששוגר לעבר ריאד, ולאחר מכן טיל שיוט שנורה לעבר חמיס מושייט שבדרום-מערב הממלכה. בהמשך הודיעה הקואליציה על יירוט עשרה טילים בליסטיים נוספים ששוגרו לעבר דרום סעודיה, בטרם הגיעו ליעדיהם. נוסף על כך דווח על יירוט כטב"מים באזור ריאד.
במקביל לתקיפות הופעלו התרעות חירום בכמה ערים, ובהן אבהא, חמיס מושייט, ג'אזאן וטאיף. רשויות ההגנה האזרחית הסעודיות הזהירו את התושבים מפני סכנה אפשרית, ובהמשך הודיעו כי הסכנה חלפה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, 18 בנובמבר 2025 | צילום: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP via Getty Images