המזכיר החדש של המועצה לביטחון לאומי, מוחסן רזאא'י, הבהיר כי מצר הורמוז יישאר סגור כל עוד וושינגטון לא תשנה את מדיניותה ותקבל את דרישות איראן. בכך הופכת טהראן את פתיחת המצר למנוף לחץ גם על סוגיות אזוריות שאינן נוגעות ישירות בעימות עם ארה"ב
דורון פסקין | 12 באוגוסט 2026 | חדשות | 2 דק׳
איראן מרחיבה את התנאים לפתיחת מצר הורמוז: הפסקת המלחמות בעזה ובלבנון ושחרור הכספים הקפואים
מזכיר המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחסן רזאא'י, הציג אתמול שורה של תנאים לפתיחתו מחדש של מצר הורמוז, והבהיר כי גם אם איראן ועומאן יגיעו להסכמה על מסלול בטוח לתנועת אוניות במצר – לא יהיה בכך, כשלעצמו, כדי להביא לפתיחתו המלאה.
רזאא'י אמר את הדברים בפגישה עם שגריר סין בטהרן, צונג פיי-וו. דבריו צוטטו בסוכנות הידיעות האיראנית הרשמית IRNA, שפרסמה אותם בשם המועצה העליונה לביטחון לאומי. לדבריו, "כל עוד ארה"ב לא תשנה את התנהגותה ולא תקבל את תנאי איראן, מצר הורמוז לא ייפתח מחדש".
רזאא'י פירט חלק מהדרישות ואמר כי על ארה"ב לסיים את המלחמה ולשחרר את הכספים האיראניים המוקפאים. הוא הוסיף כי "המלחמה בכל האזור, ובכלל זה בלבנון ובעזה, חייבת להסתיים", וציין כי תנאים נוספים הועברו לארה"ב באמצעות מתווכים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
ספינות במצר הורמוז, 10 באוגוסט 2026 | צילום: Ali Saeedi/Getty Images