כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב התייחס להסלמה במפרץ, תקף את איראן: "הם שקרנים, רמאים, הם אנשים חולים", והבהיר: "אני חושב שאנחנו מבזבזים איתם יותר מדי זמן. אנחנו פשוט צריכים לעשות את העבודה שלנו"

אורן שלום | 8 ביולי 2026 | חדשות | 2 דק׳

טראמפ על הפסקת האש עם איראן: "מבחינתי זה נגמר, אני לא רוצה להתעסק איתם יותר"

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, קיים היום מסיבת עיתונאים בשולי פסגת נאט"ו הנערכת באנקרה, לצד מזכ"ל נאט"ו מארק רוטה. במהלך מסיבת העיתונאים התייחס טראמפ למתיחות מול איראן ולתקיפות האמריקניות שבוצעו הלילה.

"תקפנו אתמול בלילה בעוצמה רבה מאוד אנשים מסוכנים מאוד מאיראן", אמר טראמפ. "הם חולים. משהו לא בסדר איתם. אמרנו להם: לכו ותתעסקו בענייני ההלוויה שלכם, ובמקום זאת הם החלו לירות לעבר ספינות. לכן היכינו בהם חזק מאוד אתמול בלילה, חזק מאוד. הם שחקנים מלוכלכים. הם רודפים אחרי כולם, כנראה גם אחריי. הייתי מספר אחת ברשימה שלהם במשך שנים".

טראמפ הבהיר כי מבחינתו, ארה"ב לא תאפשר לאיראן להחזיק בנשק גרעיני: "אנחנו נפרק את איראן מגרעין. לא ניתן להם להחזיק נשק גרעיני, כי הם משוגעים. הם מסתובבים והורגים אנשים [...] בכנות, אני חושב שאנחנו מבזבזים איתם יותר מדי זמן. אנחנו פשוט צריכים לעשות את העבודה שלנו".

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 8 ביולי 2026

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 8 ביולי 2026 | צילום: SAUL LOEB / AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, 7 במאי 2025
הפרלמנט המצרי הסמיך את א-סיסי להעניק סיוע צבאי לסעודיה

אורן שלום

אוניות בנמל בנדר עבאס שבאיראן, 7 בספטמבר 2026
דיווח: איראן הצליחה להבריח דלק למטוסי הקרב של מיאנמר למרות הסנקציות

דורון פסקין

אזרחים סרבים חוגגים את ניצחון רשימת הסטודנטים בעיר נובי סאד אתמול
מהפך בסרביה: מחאת הסטודנטים ניצחה בבחירות

דורון פסקין

נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן, שר ההגנה הסעודי, הנסיך ח'אלד בן סלמאן
פסגה חריגה בטהראן: בכירים מסעודיה, טורקיה ופקיסטן ייפגשו עם בכירים בהנהגה האיראנית

דורון פסקין

כוחות הביטחון הירדנים, 25 באוקטובר 2026
ירדן: שלושה חשודים בביצוע הפיגוע בכנסייה נעצרו – אך זהות הארגון עדיין לא פורסמה

דורון פסקין

נשיא ברזיל, לואיז אינסיו לולה דה סילבה, הסנאטור פלאביו בולסונארו | צילום:
ברזיל: לולה ניצח בסיבוב השני לנשיאות; בולסונארו: "בלתי אפשרי להכיר בתוצאות"

דורון פסקין

שתפו: