כניסה
הרשמה לניוזלטר

החשש מהסלמה במצר הורמוז דחף את הנפט, הגז והדלקים לעליות חדות – עם התמתנות קלה לקראת סוף השבוע

דורון פסקין | 21 במרץ 2026 | חדשות | 1 דק׳

סיכום השבוע בשוק האנרגיה: בכמה עלו המחירים?

שבוע מסחר סוער עבר על שוק האנרגיה העולמי, על רקע המשך המתיחות במצר הורמוז והתקפות מצד איראן על מתקני אנרגיה מרכזיים במדינות המפרץ. התפתחויות אלו השפיעו באופן ישיר על מחירי האנרגיה.

מחיר נפט גולמי (ברנט) שנקבע בתום המסחר ביום שישי עומד על 112.19 לחבית – עלייה שבועית של כ-7%. בנקודה מסוימת השבוע המחירים זינקו מרמה של כ-103 דולר בתחילת השבוע לשיא של קרוב ל-120 דולר לחבית, בעקבות החששות הכבדים מהמשך חסימת מצר הורמוז והנזקים לתשתיות האנרגיה במפרץ, אך לקראת סוף השבוע חלה התמתנות בעליית המחירים.

מחיר ה-WTI (הנפט האמריקני) התנהג השבוע באופן שונה ממחיר הברנט, בעיקר על רקע פקיעת חוזים והתמקדות במלאים המקומיים בארה"ב. נכון לסגירת המסחר ביום שישי, עמד המחיר על 98.32 דולר לחבית. מדובר בעלייה יומית של כ-2.3% ביום שישי, אך במבט שבועי נרשמה דווקא ירידה קלה של כ-0.4%.

בית זיקוק בטקסס, 19 במרץ 2026

בית זיקוק בטקסס, 19 במרץ 2026 | צילום: Brandon Bell/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
בכיר איראני טוען: "מוג'תבא ח'מינאי נמצא בבריאות מלאה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
רוסיה טוענת כי אוקראינה הפרה את הפסקת האש

דורון פסקין

יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

שתפו: