כניסה
הרשמה לניוזלטר

שר החוץ האיראני טען בריאיון לרשת NBC כי ארצו לא חוששת מפלישה אמריקנית: "אנחנו בטוחים שנוכל להתמודד איתם, וזה יהיה אסון גדול עבורם". בנוגע למתקפות על מדינות המפרץ אמר: "תקפנו היכן שהאמריקנים נמצאים. יתכן שהיו נזקים משניים, כפי שקורה בכל מלחמה"

אורן שלום | 5 במרץ 2026 | חדשות | 2 דק׳

עראקצ'י: "אין בקשה להפסקת אש מצד איראן ואין בקשה למשא ומתן"

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, התייחס היום בריאיון לרשת NBC למלחמה נגד ישראל וארה"ב ולאפשרויות לסיומה.

"אני חושב שעכשיו, שישה ימים אחרי תחילת המלחמה, ברור שארה"ב לא הצליחה להשיג את המטרה העיקרית שלה – ניצחון מהיר ונקי. הם לא הצליחו, ועכשיו הם מנסים להצדיק מדוע תקפו אותנו [...] המערכת פועלת. המפקדים הוחלפו. המנהיג העליון יוחלף בקרוב לפי הנהלים שבחוקה. הכול מתנהל כסדרו".

לדבריו של עראקצ'י, "הניצחון שלנו הוא היכולת להתנגד למטרות הבלתי חוקיות שלהם – וזה מה שעשינו עד כה. הם לא הצליחו להשיג את מטרותיהם. הצלחנו לעמוד מול הצבא החזק בעולם, כפי שהם טוענים, יחד עם ישראל. שתיהן מעצמות גרעיניות. ועדיין העם האיראני והצבא האיראני עומדים מולם".

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, 30 בינואר 2026

שר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, 30 בינואר 2026 | צילום: Burak Kara/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: