כניסה
הרשמה לניוזלטר

לפי גורמים מדיניים בכירים, צבא לבנון נמנע עד כה מפעולה ממשית ומשמעותית נגד תשתיות הטרור המרכזיות של חיזבאללה בדרום המדינה. בהודעה נפרדת שפרסם משרד ראש הממשלה נמסר: "המאמצים שנעשו על ידי ממשלת לבנון והצבא הלבנוני לפירוק חיזבאללה מנשקו מהווים התחלה מעודדת, אך רחוקים מלהיות מספקים"

יוני בן מנחם | 8 בינואר 2026 | חדשות | 2 דק׳

בכירים בירושלים: הודעת צבא לבנון על השלמת השלב הראשון בתוכנית איסוף הנשק – אינה משקפת את המציאות

צבא לבנון הודיע היום כי הושגו יעדי השלב הראשון בתוכנית להגבלת הנשק בדרום המדינה, וכי הוא ערוך למעבר לשלב השני של התוכנית.

בהודעת צבא לבנון הודגש כי שלב זה כלל את הרחבת הנוכחות המבצעית בדרום המדינה, אבטחת אזורים חיוניים וביסוס שליטה במרבית הגזרות שמדרום לליטני. עם זאת, הוא הבהיר כי הפעילות נמשכת, בין היתר לצורך טיפול בתחמושת שלא התפוצצה ובמנהרות, "במטרה למנוע מקבוצות חמושות לבנות מחדש את יכולותיהן באופן בלתי הפיך".

בתגובה שפרסם משרד ראש הממשלה להודעה נמסר כי "הסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון, שתווך על ידי ארה"ב, קובע באופן ברור כי על חיזבאללה להתפרק מנשקו באופן מלא. זהו צעד הכרחי לביטחונה של ישראל ולעתידה של לבנון.

כוחות צבא לבנון, 13 בספטמבר 2025

כוחות צבא לבנון, 13 בספטמבר 2025 | צילום: FATHI AL-MASRI/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא לבנון, ג'וזף עאון
נשיא לבנון עם חידוש השיחות עם ישראל: "לא נקבל אלא את סיום הכיבוש"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, 22 ביוני 2026
טראמפ: "איראן הסכימה לפיקוח גרעיני ברמה הגבוהה ביותר; אם לא היו מסכימים, לא היה מתקיים כל משא ומתן נוסף"

אורן שלום

כוחות צה"ל בגבול לבנון, 18 ביוני 2026
צה"ל ירה לעבר מחבלים שהתקרבו לכוחות; חיזבאללה טוען: הפרה של הפסקת האש

צוות מגזין אפוק

דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאא'י, 28 באוקטובר 2024
דובר משרד החוץ האיראני: אין תוכנית לאפשר לפקחי סבא"א לבקר במתקני הגרעין שנפגעו

אורן שלום

כוחות צה״ל בגבול לבנון, 15 במרץ 2026
בישראל מזהירים: הצעדים של ארה"ב מעניקים לאיראן דריסת רגל בלבנון

יוני בן מנחם

שגריר ישראל בארה"ב, יחיאל לייטר, ראש הסגל של מחלקת המדינה, דניאל הולר, שגריר ארה"ב בלבנון, מישל עיסא, ושגרירת לבנון בארה"ב, נאדה חמאדה, בפגישה בין משלחות ישראל ולבנון בוושינגטון, 3 ביוני 2026
על רקע ההבנות בין ארה"ב לאיראן: המשא ומתן בין ישראל ללבנון יתחדש היום בוושינגטון

יוני בן מנחם

שתפו: