כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב ביקר את מדיניות אירופה בנוגע למלחמה באוקראינה: "הם מדברים, אבל המלחמה נמשכת ונמשכת", והזהיר ממדיניות ההגירה שלה: "אם אירופה תמשיך בדרך הזו, רבות מהמדינות לא יהיו בנות קיימא". בנוגע לוונצואלה אמר: "ימיו של מדורו ספורים"

אורן שלום | 9 בדצמבר 2025 | חדשות | 4 דק׳

טראמפ: בשלב מסוים הגודל של רוסיה ינצח; הגיע הזמן לקיים בחירות באוקראינה

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התראיין לאתר פוליטיקו והתייחס למצב המשא ומתן בין אוקראינה לרוסיה, למצב באירופה ולוונצואלה. הריאיון נערך אתמול ופורסם היום.

כשנשאל איזו מדינה נמצאת כיום בעמדת מיקוח טובה יותר בנוגע למשא ומתן לסיום המלחמה באוקראינה, השיב טראמפ: "אין שאלה לגבי זה. רוסיה. זו מדינה גדולה בהרבה [...] אני חושב שאם לא הייתי נשיא, יכולת לקבל מלחמת עולם שלישית. אני חושב שהיית מקבל בעיה גדולה בהרבה מזו שיש עכשיו, אבל כרגע זו בעיה גדולה. זו בעיה גדולה עבור אירופה. והם לא מטפלים בזה טוב".

בנוגע לביקורת שהשמיע השבוע כלפי נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, לפיה הוא עדיין לא קרא את הטיוטה האמריקנית האחרונה לסיום המלחמה: "הוא צריך לקרוא את ההצעה. באמת, הוא עדיין לא קרא אותה. זה נכון לאתמול. אולי הוא קרא אותה במהלך הלילה. יהיה נחמד אם הוא יקרא אותה. הרבה אנשים מתים. אז זה יהיה ממש טוב אם הוא יקרא אותה. האנשים שלו אהבו את ההצעה. הם באמת חיבבו אותה. הסגנים שלו, האנשים הבכירים שלו, הם אהבו אותה, אבל הם אמרו שהוא עדיין לא קרא אותה. אני חושב שהוא צריך למצוא זמן לקרוא אותה".

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, 13 במרץ 2025

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, 13 במרץ 2025 | צילום: Andrew Harnik/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש המוסד, דוד ברנע, וראש הממשלה, בנימין נתניהו
דוד ברנע מינה את א' לסגנו של ראש המוסד הבא רומן גופמן

צוות מגזין אפוק

שר המשפטים, יריב לוין, במליאת הכנסת היום
הכנסת אישרה בקריאה טרומית: בעת חשד לעבירה המיוחסת ליועמ"ש, לפרקליט המדינה או למי מטעמם – שר המשפטים ימנה תובע לטיפול בהליך

אורן שלום

יו"ר הרש"פ, מחמוד עבאס, 11 בנובמבר 2025
הרש"פ לא מוותרת על מעורבות ברצועת עזה

יוני בן מנחם

שר החוץ של ישראל, גדעון סער, ושר החוץ של בוליביה, פרננדו ארמאיו, חותמים על הסכם חידוש היחסים בין המדינות
ישראל ובוליביה חידשו הלילה את היחסים הדיפלומטיים

אורן שלום

כוחות הביטחון פועלים בטולכרם
חמאס ממשיך בניסיונות להעביר את הידע שלו בייצור רקטות לפעיליו ביו"ש

יוני בן מנחם

כוחות צה״ל בטולכרם
נחשפה תשתית טרור באזור טולכרם; אותרו רקטות ואמל"ח נוסף

צוות מגזין אפוק

שתפו: