כניסה
הרשמה לניוזלטר

לאורך הגבול ההררי התחוללו קרבות עזים שנמשכו שעות. בקאבול מגדירים את התקיפה כ"תגובה מוצלחת" ל"הפרות חוזרות ונשנות של הריבונות האפגנית מן האוויר". בפקיסטן מאיימים: "שום פרובוקציה לא תתקבל"

דורון פסקין | 12 באוקטובר 2025 | חדשות | 2 דק׳

חילופי אש כבדים פרצו אמש בין אפגניסטן לפקיסטן בגבול המשותף לשתי המדינות

אמש פרצו חילופי אש עזים שנמשכו שעות ארוכות לאורך חלקים נרחבים בגבול פקיסטן-אפגניסטן, לאחר שכוחות טליבאן תקפו מוצבים של הצבא הפקיסטני במתקפה מתואמת.

משרד ההגנה בקאבול הגדיר את הפעולה כ"תגובה מוצלחת" למה שכינה "הפרות חוזרות ונשנות של הריבונות האפגנית מן האוויר", והזהיר כי כל חדירה נוספת של חיל האוויר הפקיסטני לשטח אפגניסטן תיענה "בתגובה תקיפה". בצד הפקיסטני טענו כי כוחותיהם השמידו עמדות אפגניות במספר מוקדים, בתגובה ל"אש בלתי מוצדקת".

לפי דיווחים מפקיסטן ואפגניסטן, הקרבות התפשטו לשישה אזורים לפחות לאורך הגבול המשתרע על פני כ-2,600 קילומטרים, בעיקר בחלקים המזרחיים והדרומיים. גורמים אפגנים טענו כי הצליחו להשתלט על שניים עד שלושה מוצבים פקיסטניים, בעוד פקיסטן דיווחה על הפלת רחפנים אפגניים ועל ירי ארטילרי וטנקים לעבר מטרות בשטח אפגניסטן. לפי הדיווחים, לפחות אזרח אחד נהרג במחוז קוראם שבצד הפקיסטני של הגבול.

כוחות טליבאן בפטרול בגבול עם פקיסטן, 12 באוקטובר 2025

כוחות טליבאן בפטרול בגבול עם פקיסטן, 12 באוקטובר 2025 | צילום: SANAULLAH SEIAM/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צידו המצרי של מעבר רפיח, 9 באוקטובר 2025
שרי חוץ של שמונה מדינות מוסלמיות פרסמו הצהרה נגד פתיחת מעבר רפיח לכיוון אחד בלבד

יוני בן מנחם

ראש הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית, רפאל גרוסי, 15 בספטמבר 2025
ראש סבא"א: מעטפת ההגנה שהותקנה בכור בצ'רנוביל אינה עומדת במשימתה בעקבות פגיעת כטב"מ באתר

דורון פסקין

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 5 באוקטובר 2025
א-שרע: "העולם כולו תומך בסוריה בדרישתה לנסיגת ישראל מן האדמות שכבשה"

דורון פסקין

נשיא ארה״ב דונלד טראמפ בישיבת קבינט בבית הלבן, 10 באפריל 2025
אסטרטגיית הביטחון החדשה של ארה"ב: "ימי הדומיננטיות של המזרח התיכון במדיניות החוץ האמריקנית עברו מן העולם"

דורון פסקין

ראש ממשלת עיראק, מוחמד שיאע א-סודאני, 13 בינואר 2023
סערה בעיראק: הממשלה הכלילה את החות'ים ואת חיזבאללה ברשימת ארגוני הטרור – וחזרה בה

דורון פסקין

מנהיג המיליציה ברצועת עזה המתנגדת לחמאס, יאסר אבו שבאב
יאסר אבו-שבאב נהרג ברצועת עזה

צוות אפוק

שתפו: