כניסה
הרשמה לניוזלטר

מנכ"ל החברה, שמספקת לישראל תיבות הילוכים לטנקים ולכלי רכב משוריינים, אישר בריאיון כי המהלך נשקל במטרה לעקוף את ההגבלות. "יש לנו אחריות להבטיח שישראל תשמר את יכולות ההרתעה שלה"

דורון פסקין | 14 באוגוסט 2025 | חדשות | 1 דק׳

בעקבות האמברגו הגרמני על ישראל – יצרנית הנשק "רנק" שוקלת להעביר ייצור לארה"ב

חברת "רנק", יצרנית גרמנית של תיבות הילוכים לטנקים ולכלי רכב משוריינים, בהם גם כאלה בשימוש צה"ל, שוקלת להעביר את הייצור של רכיבים אלה לארה"ב – במטרה לעקוף את איסור יצוא הנשק לישראל שהטילה ממשלת גרמניה. כך אמר מנכ"ל החברה, אלכסנדר סאגל, בריאיון שפורסם אתמול בעיתון פייננשל טיימס הבריטי ולערוצי תקשורת נוספים.

המהלך נשקל במטה החברה שבבוואריה בעקבות הודעת קנצלר גרמניה, פרידריך מרץ, בשבוע שעבר על השעיית מכירת ציוד צבאי שעלול לשמש את צה"ל ברצועת עזה. סאגל הבהיר כי "רנק" תפעל בהתאם לחוקים ולתקנות הגרמניים, אך הוסיף: "ברור שאנו דנים בתוכנית ב'. תוכנית ב' היא העברת ייצור תיבות ההילוכים הספציפיות הללו לארה"ב".

משרדי יצרנית הנשק הגרמנית ״רנק״

משרדי יצרנית הנשק הגרמנית ״רנק״ | צילום: מתוך האתר הרשמי של החברה

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
בכיר איראני טוען: "מוג'תבא ח'מינאי נמצא בבריאות מלאה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
רוסיה טוענת כי אוקראינה הפרה את הפסקת האש

דורון פסקין

יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

שתפו: