כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב קיים מסיבת עיתונאים משותפת עם נציבת האיחוד האירופי והתייחס למצב במשא ומתן לעסקת חטופים. על איראן אמר: "אנחנו לא יכולים לאפשר להם נשק גרעיני, אבל הם עדיין מדברים על העשרה; אנחנו לא ניתן לזה לקרות"

אורן שלום | 27 ביולי 2025 | חדשות | 2 דק׳

טראמפ: "חמאס פתאום הקשיחו עמדות, הם לא רוצים להחזיר את החטופים. ישראל תצטרך לקבל החלטה"

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, קיים היום מסיבת עיתונאים יחד עם נציבת האיחוד האירופי, אורסולה פון דר ליין. טראמפ התייחס למצב במשא ומתן לעסקת חטופים והפסקת אש ברצועת עזה וציין כי חמאס "פתאום הקשיחו עמדות. הם לא רוצים להחזיר אותם. אז ישראל תצטרך לקבל החלטה".

הוא הוסיף: "אני יודע מה אני הייתי עושה, אבל אני לא חושב שזה ראוי שאגיד. אבל ישראל תצטרך לקבל החלטה".

טראמפ נשאל מה הוא חושב על התמונות שמגיעות מרצועת עזה בהן רואים ילדים עזתים רעבים והפנה אצבע מאשימה כלפי חמאס: "ובכן, זה נורא. כשאני רואה את הילדים... במיוחד בשבועות האחרונים, אנשים גונבים את המזון, הם גונבים את הכסף. הם גונבים את הכסף שמיועד למזון. הם גונבים נשק, הם גונבים הכול. זה בלאגן. כל המקום הזה הוא בלאגן.

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, במסיבת העיתונאים, 27 ביולי 2025

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, במסיבת עיתונאים עם נציבת האיחוד האירופי, 27 ביולי 2025 | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
דובר משמרות המהפכה, חוסיין מוחבי
משמרות המהפכה: הושגו הבנות עם עומאן על הורמוז, אך המצר לא ייפתח ללא הסכמת ארה"ב לתנאי איראן

דורון פסקין

ראש ה-CIA, ג'ון רטקליף, 6 באפריל 2026
ראש ה-CIA ביקר במוסקבה; הקרמלין: פוטין עודכן בתוצאות השיחות

דורון פסקין

ספינות עוגנות במצר הורמוז מול חופי בנדר עבאס שבאיראן, 10 באוגוסט 2026
למרות הכרזת "המלחמה הכלכלית" על איראן: מחיר הנפט צונח

דורון פסקין

מוחמד רזא שיבאני
דיווח: לאחר שהכריזה עליו כ"אישיות בלתי רצויה", לבנון העניקה היתר שהייה לשגריר איראן לשעבר

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ויורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, בעת ביקורו של טראמפ בריאד, 14 במאי 2025
דיווח: טראמפ העביר לקונגרס את הסכם הגרעין עם סעודיה – לא ברור אם הנורמליזציה עם ישראל מעוגנת בו

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, 24 באוקטובר 2025
דיווח: ארה"ב מחזירה דיפלומטים לשגרירויות במזרח התיכון; האם זו אינדיקציה לירידה בסיכון להסלמה מול איראן?

דורון פסקין

שתפו: