כניסה
הרשמה לניוזלטר

מאות אנשי דת מרחבי העולם המוסלמי, רובם מזוהים עם "האחים המוסלמים", התכנסו בטורקיה ופרסמו מסמך הלכתי שמבסס לגיטימציה דתית למתקפת 7 באוקטובר, תומך במדיניות חמאס וקורא לג'יהאד עד חיסול ישראל

דורון פסקין | 14 ביולי 2025 | חדשות | 2 דק׳

אמנה מוסלמית חדשה מעניקה לגיטימציה דתית למתקפת חמאס ב-7 באוקטובר

סקירה של מכון ממר"י מגלה כי מאות אנשי דת מוסלמים מרחבי העולם, רובם מזוהים עם תנועת "האחים המוסלמים", התכנסו ב-27 ביוני 2025 בטורקיה ופרסמו אמנה הלכתית חדשה, המעניקה גיבוי דתי מלא למתקפת חמאס ב-7 באוקטובר ("מבול אל-אקצא") ולמדיניות הארגון. מטרת האמנה היא לבסס לגיטימציה הלכתית למתקפה שבה נרצחו כ-1,200 ישראלים ו-250 נחטפו, וכן לשלול את הדרישות לפירוק חמאס מנשקו.

על פי ממר"י, עד כה חתמו על האמנה 39 ארגונים ואגודות של אנשי דת ו-350 אנשי דת בולטים מהעולם המוסלמי. בין החותמים הבולטים: אחמד אל-ח'לילי, המופתי של סולטנות עומאן, הידוע בעמדותיו האנטי-ישראליות. מרבית החותמים משתייכים ל"איחוד העולמי של חכמי הדת המוסלמים", ארגון המזוהה אידיאולוגית עם האחים המוסלמים, ומקדם קו אסלאמיסטי רדיקלי של הסתה לג'יהאד, טרור, אנטישמיות ושנאת ישראל.

האמנה מגדירה את הסכסוך עם ישראל כמאבק דתי, וקובעת כי מדובר במלחמת ג'יהאד בין מוסלמים לכופרים, כאשר ההתנגדות החמושה של חמאס היא חובה דתית. האמנה שוללת את קיומה של ישראל, מגדירה את פלסטין "מהים ועד הנהר" כאדמה אסלאמית, וקובעת כי אין לישראל כל זכות קיום. כל הסכם עם ישראל, לרבות הסכמי שלום והחלטות האו"ם, מוגדרים כחסרי תוקף הלכתי.

חלק משתתפי הכנס החתומים על האמנה

חלק משתתפי הכנס החתומים על האמנה | קרדיט: מכון ממרי

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון
שר הביטחון אישר עם הרמטכ"ל שורת מטרות לתקיפה באיראן ובלבנון

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

המזכיר החדש של המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחמד בקר זולגאדר
איראן הודיעה על מינוי מחליף לעלי לאריג'אני שחוסל

דורון פסקין

השגריר האיראני, מוחמד רזא שיבאני
לבנון ביטלה את אישור המינוי של השגריר האיראני המיועד והכריזה עליו כאישיות בלתי רצויה

דורון פסקין

שתפו: