כניסה
הרשמה לניוזלטר

ארגוני הטרור הפלסטינים חוששים מהתפשטות התופעה לאזורים נוספים

יוני בן מנחם | 9 ביולי 2025 | חדשות | 2 דק׳

יוזמת "אמירות חברון" מעוררת סערה ביהודה ושומרון

הפרסום בעיתון "וול סטריט ג'ורנל" על יוזמת השייח'ים מאזור חברון להקים את "אמירות חברון", להכיר בישראל כמדינה יהודית ולהצטרף להסכמי הנורמליזציה, מכה הדים רבים ברחוב הפלסטיני – למרות שממשלת ישראל איננה מאמצת, נכון לעכשיו, את היוזמה הזו.

היוזמה עוררה סערה גדולה ביהודה ושומרון, וארגונים כמו פת"ח, חמאס, הג'יהאד האסלאמי והחזית העממית פרסמו גינויים חריפים כלפיה. גם עשרות שבטים בחברון, בראשם חמולת ג'עברי, התנערו מהיוזמה. בעיניהם, מדובר בבגידה בעניין הפלסטיני ובניסיון לפורר את הזהות הלאומית והחזון למדינה פלסטינית ריבונית בגבולות 1967.

ארגוני הטרור הפלסטינים רואים ביוזמה להקמת "אמירות חברון" מהלך ניסיוני מסוכן. החשש שלהם הוא שתופעה זו תתפשט כעת לחלקים נוספים ביהודה ושומרון ומזרח ירושלים, ותתחזק התפיסה שאינה מכירה בקיומו של עם פלסטיני כלאום.

העיר חברון

העיר חברון | צילום: Yuvalhuck, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

שתפו: