כניסה
הרשמה לניוזלטר

חתימתו של נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן, מאשרת את כניסת החוק לתוקף, לאחר שאושר בפרלמנט ועל ידי מועצת שומרי החוקה. שר החוץ, גדעון סער: "עכשיו זה הזמן להפעיל את הסנאפבק!"

דורון פסקין | 2 ביולי 2025 | חדשות | 2 דק׳

נשיא איראן אישר את החוק להשעיית שיתוף הפעולה עם סבא"א

נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן, אישר היום את החוק שאושר בפרלמנט האיראני, הקובע את השעיית שיתוף הפעולה של המדינה עם הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א), כך על פי דיווחים בתקשורת האיראנית, לרבות הטלוויזיה הממלכתית PRESS TV. סוכנות הידיעות האיראנית תסנים פרסמה תמונה של מכתב רשמי החתום על ידי הנשיא, המאשר את כניסת החוק לתוקף.

החלטה זו התקבלה בעקבות התקיפות האוויריות שביצעו ארה"ב וישראל בחודש שעבר נגד מתקני גרעין באיראן, וכן כתגובה להחלטת מועצת המנהלים של סבא"א, שקבעה כי איראן מפרה את התחייבויותיה במסגרת האמנה למניעת הפצת נשק גרעיני (NPT).

החוק, שאושר ברוב גדול בפרלמנט לאחר התקיפות, קובע כי שיתוף הפעולה עם סבא"א יושעה עד שיובטח ביטחונם של מתקני הגרעין והמדענים האיראניים, וכן עד שתוכר זכותה של איראן להעשרת אורניום לצרכים אזרחיים.

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן, 30 ביוני 2025

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן, 30 ביוני 2025 | צילום: מתוך אתר president.ir

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

שתפו: