אחרי התקיפה האמריקנית באתרי גרעין באיראן, עורך עיתון בכיר המקורב לח'מינאי קורא לתגובה צבאית מיידית; הפרלמנט האיראני מתכנס לדיון חירום, והחות'ים בתימן מצהירים על מוכנות לתקוף ספינות אמריקניות בים סוף
דורון פסקין | 22 ביוני 2025 | חדשות | 1 דק׳
איומים מאיראן נגד ארה"ב: הפצצת הצי האמריקני בבחריין וסגירת מצרי הורמוז
חוסיין שריעתמדארי, העורך ראשי של העיתון האיראני כייהאן, המקורב למנהיג העליון עלי ח'מינאי, כותב הבוקר: "בעקבות התקיפה האמריקנית על אתר פורדו, עכשיו תורנו להגיב ללא דיחוי. כצעד ראשון, עלינו להפציץ את הצי הימי האמריקני בבחריין, ובמקביל לסגור את מצרי הורמוז בפני ספינות אמריקניות, בריטיות, גרמניות וצרפתיות".
בינתיים מדווח באיראן על ישיבה שלא מן המניין של הפרלמנט האיראני כדי לדון בדרכי התגובה על התקיפה האמריקנית.
במקביל, הממשלה התימנית באזורים הנשלטים על ידי החות'ים פרסמה הודעה בה נכתב: "הממשלה מאשרת את מחויבותה של רפובליקת תימן להצהרת המוכנות של כוחות הצבא התימניים לתקוף ספינות מלחמה אמריקניות בים סוף, להגנת המדינה ולהגנת הביטחון הלאומי.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
הצי האמריקני, 29 ביוני 2024 | צילום: JOAQUIN SARMIENTO/AFP via Getty Images