כניסה
הרשמה לניוזלטר

תנאי הפסקת אש בלתי אפשריים, השתלטות על תעשיות ביטחוניות והכנות למלחמה ארוכה – הקרמלין מסמן כיוון ברור, והוא אינו כולל לעת עתה שלום

איל לוינטר | 9 ביוני 2025 | גיאו-פוליטיקה | 4 דק׳

לאן פניו של פוטין? | פרשנות

רקע

נכון למועד כתיבת שורות אלה, סבבי השיחות בין רוסיה לאוקראינה שנערכו באיסטנבול לא הניבו התקדמות ממשית. בתחילת יוני העבירה המשלחת הרוסית לידי המשלחת האוקראינית מזכר הכולל תנאים להפסקת אש, אשר בפועל אינם ניתנים למימוש. בין היתר, דרשה רוסיה כי אוקראינה תסיג לחלוטין את כוחותיה מארבעת המחוזות שבמחלוקת – לוהנסק, דונצק, זפוריז'יה וחרסון בדרום מזרח אוקראינה – דרישה שסביר להניח שלא תיענה.

בנוסף, רוסיה דורשת שאוקראינה תפנה את כוחותיה בתוך 30 יום מתחילת הפסקת האש מכל אזור שרוסיה מגדירה "נובורוסיה" (ובכלל זה העיר אודסה), וכי תתחייב לשמור על ניטרליות – לא להצטרף לנאט"ו ולא לארח בסיסים צבאיים זרים בשטחה.

בדרישות אלה מאותת הנשיא פוטין כי אין בכוונתו להביא לסיום המלחמה בעתיד הקרוב. בסוף מאי אף חתם על צו המאפשר להפקיע את השליטה מהתעשיות הביטחוניות של רוסיה אם לא יעמדו ביעדי הייצור הצבאי. הצו מעניק סמכות למשרד התעשייה והמסחר למנות "חברת ניהול" שתיטול את הפיקוד על המפעלים ותוודא עמידה בחוזים מול המדינה – מהלך המעיד על היערכות למלחמה ממושכת שבה ייצור צבאי בקנה מידה רחב יישמר גם במחיר עקיפת בעלי השליטה במפעלים.

מפה: מגזין אפוק

מפה: מגזין אפוק

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מחבלי חמאס בעזה, 15 בפברואר 2025
ישראל ממשיכה בחיסולים, חמאס נמנע בינתיים מתגובה משמעותית – מדוע? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, והשליח סטיב ויטקוף
המשחק הכפול במפרץ: ניסיון לחדש את הערוץ הדיפלומטי – לצד היערכות להסלמה | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל בעזה
האם ישראל תקים מערך תודעה לאומי? | פרשנות

יוני בן מנחם

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ומנהיגים נוספים של מדינות המפרץ במהלך פסגה בריאד, 14 במאי 2025
האם האיום החות'י ישנה את המפה הביטחונית במפרץ? | פרשנות

יוני בן מנחם

ספינות בבאב אל-מנדב, 12 בספטמבר 2026
איראן מגבירה את הלחץ על סעודיה | פרשנות

יוני בן מנחם

יו"ר הרש"פ, מחמוד עבאס, נואם בווידאו בעצרת הכללית של האו"ם, 25 בספטמבר 2025
טראמפ סוגר את הדלת בפני עבאס, והאו"ם פותח לו חלון | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: