כניסה
הרשמה לניוזלטר

ראש המוסד ביקר בסוף השבוע בדוחא כדי לדון עם ראש ממשלת קטאר בנושא הפסקת האש, במקביל להתייעצויות שקיימה משלחת בכירה של חמאס בקהיר

יוני בן מנחם | 27 באפריל 2025 | חדשות | 3 דק׳

דיווח: ניסיון להגיע לעסקת חטופים חדשה לפני ביקור טראמפ במזרח התיכון

משלחת בכירה של חמאס, בראשותם של מוחמד דרוויש וח'ליל אלחיה, קיימה בסוף השבוע התייעצויות בקהיר עם ראשי המודיעין המצרי על עסקת חטופים חדשה והפסקת אש ברצועה. גורמים מדיניים אישרו כי במקביל, ראש המוסד, דוד ברנע, ביקר בדוחא שבקטאר, כדי לדון באותו הנושא עם ראש ממשלת קטאר.

בהודעה רשמית שפרסם חמאס אמש נכתב כי משלחת מועצת ההנהגה של הארגון עזבה את מצרים בתום דיונים עם גורמים במדינה, שבהם סקרה את החזון של חמאס להשגת הסכם מקיף שיכלול הפסקת אש, חילופי שבויים, סיוע ושיקום. עוד נכתב כי אנשי חמאס העלו גם את המצב ההומניטרי ברצועה, אחרי חודשיים של סגירת המעברים.

על פי דיווח בעיתון "א-שרק אלאווסט" הבוקר, מקורות בחמאס חשפו פרטים ממה שהוצע לארגון על ידי המתווכות במהלך הפגישות בקהיר. על פי אותם מקורות, ישנה יוזמה מצרית-קטארית שמטרתה להגיע להסכם בשלבים להפסקת אש שתימשך שישה חודשים, בתמורה להפסקת פעולות צבאיות מצד שני הצדדים, ולביצוע חילופי שבויים, חיים וחללים, כשלב ראשון.

כוחות צה"ל בגבול רצועת עזה, 13 באוקטובר 2023

כוחות צה"ל בגבול רצועת עזה, 13 באוקטובר 2023 | צילום: JACK GUEZ/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: