גורמים מדיניים אומרים כי מצרים מנסה להפעיל לחץ על חמאס לקבל את מתווה ויטקוף, אך עד כה חמאס לא שינה את עמדתו
יוני בן מנחם | 20 במרץ 2025 | חדשות | 2 דק׳
דיווח: משלחת חמאס צפויה להגיע היום לקהיר לדון באפשרות של חידוש המשא ומתן
עיתון אל-ערבי אל-ג'דיד דיווח הבוקר כי מקורות בכירים בתנועת חמאס אמרו לעיתון כי התנועה הודיעה למתווכים על נכונותה להיענות לכל הצעה שתכלול שחרור שבויים ישראלים, בתנאי שהדבר יהיה חלק מהמעבר לשלב השני של הסכם הפסקת האש בעזה.
בדיווח נטען כי מתקיימים דיונים ונוצרים קשרים בנוגע להצעה חדשה שנמצאת כעת על שולחן המשא ומתן. על פי הערכות הגורמים ששוחחו עם העיתון, משלחת חמאס צפויה להגיע היום לקהיר לפגישה עם גורמים מצריים ולדון בהתפתחויות האחרונות.
גורמים מדיניים בירושלים אומרים היום כי מצרים פועלת באינטנסיביות לשכנע את חמאס להסכים להצעת ויטקוף, לפיה ישוחררו מספר חטופים חיים כדי לעצור את ההסלמה. אותם גורמים אומרים כי נושא זה היה חלק מתוכן הדיון שהתקיים אמש על ידי ראש הממשלה נתניהו בסוגיית החטופים. מנגד, בדיון צוין כי חמאס לא שינה את עמדתו מאז חזרה ישראל לתקיפות.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו

נשיא מצרים עבד אלפאתח א-סיסי | צילום: JAVIER SORIANO/AFP via Getty Images