כניסה
הרשמה לניוזלטר

האיומים של החות'ים, הלחץ האיראני והעמדה האמריקנית; האם לאחר כחודש וחצי יחודש ירי הטילים והכטב"מים מתימן?

יוני בן מנחם | 2 במרץ 2025 | חדשות | 3 דק׳

במערכת הביטחון נערכים לאפשרות של חידוש התקפות החות'ים על ישראל

לאחר הסכם הפסקת האש בין ישראל לחמאס, שהחל ב-19 בינואר, הפסיקו החות'ים בתימן את ההתקפות על ישראל, אך הם לא נעלמו מהזירה והם מסוחררים מההצלחות שלהם מול ישראל. כך אומרים גורמים ביטחוניים בכירים בירושלים.

גם ההפצצות הישראליות המסיביות על מעוזי החות'ים בתימן לא שינו את הנחישות שלהם להמשיך להילחם נגד ישראל כתמיכה בפלסטינים ברצועת עזה ובחיזבאללה בלבנון.

משלחת רשמית של החות'ים בתימן, בהובלת "המופתי של תימן", שמס אלדין שרף אלדין, ובהשתתפות מספר שרים בממשלה החות’ית ובכירים נוספים, ייצגו את תנועת החות’ים בהלוויית חסן נסראללה והאשם צפי א-דין בבירות בשבוע שעבר. עם יציאת המשלחת, אמר שרף אלדין כי אילולא הנסיבות הנוכחיות, היה "מנהיג המהפכה", מנהיג החות’ים עבד אלמלכ אלחות’י, עומד בראש המשלחת ללבנון.

כוחות של החות'ים בתימן, 16 בינואר 2025

כוחות של החות'ים בתימן, 16 בינואר 2025

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
רכב משטרה
כתב אישום הוגש נגד אזרח רוסי השוהה בישראל בגין ריגול עבור איראן

אורן שלום

בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שתפו: