כניסה
הרשמה לניוזלטר

גורמים מדיניים אומרים כי ראש הממשלה שוקל, לקראת פתיחת המשא ומתן על השלב השני בעסקה, למנות את השר רון דרמר לראש צוות המשא ומתן במקומו של דוד ברנע. לשכת ראש הממשלה: "ההחלטות בנושא המשא-ומתן יתקבלו רק לאחר שובו של ראש הממשלה מארה"ב"

יוני בן מנחם | 1 בפברואר 2025 | חדשות | 1 דק׳

לקראת שינוי אפשרי בצוות המשא ומתן הישראלי

גורמים מדיניים אומרים כי ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שוקל למנות בקרוב את מקורבו, השר רון דרמר, לראש צוות המשא ומתן, במקום ראש המוסד דוד ברנע, כדי שיוביל את המשא ומתן העקיף עם חמאס לקראת השלב השני של העסקה.

עם זאת, ראש המוסד דוד ברנע יישאר חבר בצוות המשא ומתן הישראלי מול המתווכות מצרים וקטאר יחד עם ראש השב"כ רונן בר ועם האלוף במילואים ניצן אלון.

גורמים מדיניים בכירים אמרו כי מכיוון שבשלב הזה רוב השיח יתנהל מול הממשל האמריקני, ושליחו של נשיא ארה"ב למזרח התיכון, סטיב וויטקוף – נדרש ראש צוות בעל ראייה מדינית רחבה ולא רק ראייה ביטחונית.

השר רון דרמר, 29 בדצמבר 2022

השר רון דרמר, 29 בדצמבר 2022 | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

שתפו: