כניסה
הרשמה לניוזלטר

ד"ר אודי לוי, לשעבר ראש יחידת "צלצל" ללוחמה כלכלית של המוסד, מסביר על חשיבות הפגיעה במוסדות כלכליים של חיזבאללה ומה צריכים להיות הצעדים הבאים של ישראל. "אם אתה שואל אותי, לא באמת פגענו בכסף של הבנק; אם יפציצו את מחסני הכסף מתחת לבית החולים אל-סחאל – זו תהיה ליגה אחרת"

יובל גומא | 22 באוקטובר 2024 | חדשות | 6 דק׳

האם תקיפת הבנק של חיזבאללה אכן פגעה בארגון?

ב-20 באוקטובר ביצע חיל האוויר סדרת תקיפות שכוונו נגד סניפי בנק קרד אל-חסן, "ההלוואה הטובה", ברחבי לבנון. לדברי ד"ר אודי לוי, לשעבר ראש יחידת "צלצל" ללוחמה כלכלית של המוסד, מדובר בפגיעה שמעבירה מסר חשוב, אבל לא די בכך.

"מדובר במוסד הפיננסי המרכזי של חיזבאללה", מסביר לוי. "הוא לא באמת בנק במובן שאנחנו מכירים. אין לו יכולת לתקשר עם בנקים אחרים בעולם, ולכן הוא לא יכול להעביר או לקבל כסף מחו''ל. מה שהוא כן יכול זה לפתוח חשבונות בבנקים לבנוניים, ובכך לעקוף את הסנקציות ולבצע העברות למוסדות בחו''ל. במרוצת השנים, כ-400,000 אזרחים לבנונים, לאו דווקא מקרב האוכלוסייה השיעית, פתחו חשבונות בבנק. הם קיבלו הלוואות בריבית של אפס אחוז, ובתמורה הפקידו בבנק משכונים – בעיקר זהב".

האזרחים מקבלים הלוואות תמורת זהב?

סניף בעלבכ של בנק קרד אל-חסן, לאחר התקיפה הישראלית, 20 באוקטובר 2024

סניף בעלבכ של בנק קרד אל-חסן, לאחר התקיפה הישראלית, 20 באוקטובר 2024 | שימוש לפי סעיף 27א'

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנהיג העליון החדש של איראן, מוג'תבא ח'מינאי
בכיר איראני טוען: "מוג'תבא ח'מינאי נמצא בבריאות מלאה"

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
רוסיה טוענת כי אוקראינה הפרה את הפסקת האש

דורון פסקין

יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

שתפו: