כניסה
הרשמה לניוזלטר

לדברי עלי אל-אמין, עורך אתר החדשות הלבנוני "ג'נוביה" המדווח מדרום לבנון, תגובת חיזבאללה הסירה מהארגון את לחץ תומכיו להגיב בעוצמה כלפי ישראל בעקבות החיסול ב-30 ביולי, והשיבה לו חלק מכבודו שנפגע

דורון פסקין | 25 באוגוסט 2024 | חדשות | 2 דק׳

עיתונאי לבנוני: חיזבאללה הסיר מעצמו את עול הנקמה על חיסול פואד שוכר

עלי אל-אמין, העורך הראשי של אתר החדשות "ג'נוביה" הלבנוני, אתר המדווח מדרום לבנון ואינו תומך בחיזבאללה, פרסם היום מאמר בו הסביר כי התקיפה שביצע הארגון הבוקר במסגרת התגובה על חיסולו של פואד שוכר הצליחה להחזיר לו חלק מכבודו שנפגע. כמו כן, אל-אמין סבור שבאמצעות התקיפה הזו הצליח חיזבאללה להסיר מעצמו את הלחץ שבו היה נתון, בעיקר מצד תומכיו, להגיב בצורה שונה כלפי ישראל אחרי החיסול בדאחיה שבוצע ב-30 ביולי.

במאמר כתב אל-אמין: "על בסיס 'מוטב מאוחר מאשר לעולם לא', הגיב חיזבאללה לחיסול מפקדו הצבאי, פואד שוכר, ונשם לרווחה עם התגובה, באמצעות מבצע טקטי ששמר על כבודו והבטחתו. למרות הגדרות ותוצאות לא ברורות, הוא משך את ישראל ואז היא הכילה אותה (את התקיפה, ד"פ), בהמתנה שאיראן תשלים אותה אם טהראן לא תהיה מרוצה ממנו.

"טרם ברורה תמונת המטרות שאליהן כיוון חיזבאללה והיקף הנזק שנגרם מהתגובה לחיסול המנהיג פואד שוכר. בעוד שישראל עדיין לא הודיעה על מספר האבידות שלה, חיזבאללה אמר בהצהרה כי הוא פגע באתרים אסטרטגיים בישראל, והותיר למזכ"ל שלו להסביר ולפרט את המבצע הצבאי מאוחר יותר היום אחר הצהריים (המאמר פורסם לפני נאום נסראללה, ד"פ).

שיגור רקטה שתועד בסרטון חיזבאללה

שיגור רקטה שתועד בסרטון חיזבאללה | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 5 באפריל 2024
נעים קאסם: חיזבאללה דוחה משא ומתן עם ישראל תחת אש וערוך להמשך הלחימה 

דורון פסקין

תיעוד מתקיפה של צה"ל בלבנון היום
ראש הממשלה: "המערכה הכוללת עם איראן עדיין בעיצומה"

צוות מגזין אפוק

חיילי הדיוויזיה המוטסת ה-82 של צבא ארה"ב
הפנטגון נערך לפריסת כוחות מהדיוויזיה המוטסת ה-82 למזרח התיכון

צוות מגזין אפוק

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, והשליח למזרח התיכון סטיב ויטקוף על המטוס הנשיאותי, 7 במרץ 2026
ההצעה האמריקנית לסיום המלחמה

יוני בן מנחם

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 13 באוקטובר 2023
דיווח בלבנון: חיזבאללה אינו מעוניין בשלב זה במשא ומתן

דורון פסקין

המזכיר החדש של המועצה העליונה לביטחון לאומי של איראן, מוחמד בקר זולגאדר
איראן הודיעה על מינוי מחליף לעלי לאריג'אני שחוסל

דורון פסקין

שתפו: