כניסה
הרשמה לניוזלטר

גורמים מדיניים בירושלים מאשרים כי הדרישה של סינוואר עלתה כבר לפני מספר חודשים ולאחרונה היא עלתה שוב והתחדדה, ככל הנראה בעקבות חיסולם של מוחמד דף ומרוואן עיסא

יוני בן מנחם | 23 באוגוסט 2024 | חדשות | 3 דק׳

גורמים במצרים: יחיא סינוואר דורש ערבות כי הוא לא יחוסל על ידי ישראל

על פי דיווחים במספר כלי תקשורת ערביים, מקורות בכירים במצרים מסרו לגורמים אמריקנים כי מנהיג חמאס יחיא סינוואר דורש, במסגרת המשא ומתן על העסקה לשחרור חטופים, כי יקבל ערבויות בין-לאומיות וישראל תתחייב שלא לחסל אותו מהרגע שהעסקה יוצאת אל הפועל.

גורמים מדיניים בירושלים מאשרים כי הדרישה של סינוואר עלתה כבר לפני מספר חודשים. לאחרונה היא עלתה שוב והתחדדה בעקבות חיסולם של מוחמד דף ומרוואן עיסא. על פי אותם גורמים, סינוואר חושש שהמצוד אחריו ואחר אחיו מוחמד סינוואר הולך ומתהדק. ככל הנראה, הדרישה מצד סינוואר עלתה שוב בעקבות הלחץ הבין לאומי על ישראל להגיע להסכם, לחץ שאותו סינוואר רוצה לנצל.

כזכור, סינוואר התגאה בעבר כי אינו חושש למות ולהפוך ל"שאהיד", ושהוא מעדיף למות בהפצצה של מטוס ישראלי ולא כתוצאה ממחלת הקורונה. אבל נראה כי להצהרה הזו אין ממש כיסוי. הוא מאוד רוצה להישאר בחיים, וגם להמשיך לעמוד בראש פירמידת השלטון ברצועת עזה. לשם הוא חותר, והוא בטוח שהוא ישיג זאת באמצעות קלף החטופים הישראלים שהוא מחזיק.

כוחות צה"ל פועלים ברצועת עזה

כוחות צה"ל פועלים ברצועת עזה | צילום: דובר צה״ל

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין הקרמלין במוסקבה, 2 בדצמבר 2025
מדוע רובל חזק מדאיג את הקרמלין? | פרשנות

דורון פסקין

בית הדין הפלילי הבין-לאומי (ICC) בהאג, 8 במרץ 2024
ארה"ב הטילה סנקציות על שופטים בבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג

דורון פסקין

סכר אל-נהדה, 9 בספטמבר 2025
המתיחות בין מצרים לאתיופיה מחריפה על רקע המחלוקת סביב סכר אל-נהדה שהקימה אתיופיה

יוני בן מנחם

ספינות חיל הים של טייוואן במהלך אימון, 31 בינואר 2024
ארה"ב וטייוואן סיכמו על עסקת נשק בשווי של כ-11 מיליארד דולר; סין תקפה: "הפרה חמורה של עיקרון סין האחת"

דורון פסקין

תמונה שפורסמה בלבנון ויוחסה לתקיפה הישראלית היום
צה"ל תקף במספר אזורים בלבנון, כולל בעומק המדינה

צוות מגזין אפוק

שר החוץ גדעון סער, שר החוץ של יוון יורגוס יראפטריטיס ושר החוץ של קפריסין קונסטנטינוס קומבוס, 13 במרץ 2025
דיווח: ביוון בוחנים הקמת "כוח תגובה מהירה" משותף עם ישראל וקפריסין

דורון פסקין

שתפו: